Boxtelse schrijft een boek over afscheidsfotografie

De vierde lichting afscheidsfotografen in Boxtel hebben zondag hun diploma's ontvangen. Zij voltooiden de opleiding 'bekwaam afscheidsfotograaf', opgezet door vakvrouw Boukje Canaan. De Boxtelse wil kennis delen en verspreiden over deze tak van de fotografie. Naast de opleiding wil zij daarom een boek publiceren met de titel 'Dat fotografeer je toch niet?!'.

Deelnemers van de opleiding rondden na een jaar hun opleiding af met een portfolio en een overzicht van hun persoonlijke ontwikkeling. De fotografen moesten tevens een eigen onderzoek over afscheidsfotografie en een toekomstvisie hierop presenteren aan een examencommissie.

Professionals moeten niet alleen het vak fotografie goed kennen, ook moeten afscheidsfotografen weten hoe zij als professional moeten bewegen zonder te storen in allerlei lastige omstandigheden. Daarnaast moeten cursisten goed met emoties om kunnen gaan en is kennis van rouw bij verschillende soorten verlies een belangrijke voorwaarde. Ook een goede communicatie is onmisbaar. Drie cursisten moeten het examen over doen.

Dat Canaan haar pijlen richt op kennisverspreiding over afscheidsfotografie, blijkt naast de opleiding ook uit haar site www.afscheidsfotograaf.nl. Tevens start zij naar verwachting in april met een crowdfunding voor haar boek. Canaan: ,,Afscheidsfotografie verdient meer belangstelling en erkenning."

Boxtel

Bomencafé

Inwoners die mee willen praten over het nieuwe bomenbeleid van de gemeente Boxtel, kunnen woensdag 20 februari van 19.30 tot 22.00 uur terecht in gemeenschapshuis De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7. In de zomerperiode volgt nóg zo'n bomencafé om te laten zien wat er met de inbreng gedaan is. Het beleidsplan moet eind dit jaar klaar zijn.