Sporthal De Braken was al wekenlang uitverkocht voor de eerste foute Qmusic Party. Veel bezoekers hulden zich in uitbundige kostuums voor de feestavond. (Foto's: Albert Stolwijk).
Sporthal De Braken was al wekenlang uitverkocht voor de eerste foute Qmusic Party. Veel bezoekers hulden zich in uitbundige kostuums voor de feestavond. (Foto's: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

QMUSIC FOUTE PARTY SLAAT AAN IN BOXTELSE SPORTHAL

Heerlijk uit je dak met 'guilty pleasures'

JESSICA VAN WEERT

De Qmusic Foute Party in sporthal De Braken was voor de meeste mensen veel te snel voorbij, maar smaakt in elk geval naar meer. ,,Ik vind het erg leuk dat zulke feestjes in Boxtel georganiseerd worden. Het is toch weer iets anders dan 'gewoon' op stap gaan in het dorp. Het was één groot feest en zeker voor herhaling vatbaar", vertelde Susan van Antwerpen terwijl ze met haar vriendinnen glimlachend én zingend de zaal verliet na afloop.

In groten getale betrad het publiek, uiteraard gekleed in foute kleding, de sporthal die was omgetoverd tot een gezellige feestzaal. Nadat ze hun jas hadden opgeborgen in een van de kluisjes en de nodige consumptiemunten hadden gehaald, lieten veel bezoekers een leuke prent maken bij de photobooth. Daar werden drie gekke opnamen gemaakt om als aandenken uitgeprint mee naar huis te nemen. Er was zelfs gedacht aan degenen die niet verkleed waren: zij konden een gekke bril of een leuk hoedje uitkiezen voor de foto. Een van de medewerkers van de foute party vertelde dat de het fotohokje altijd in de smaak valt en dat het aan het begin van de avond het drukst is. ,,Iedereen wil natuurlijk bij binnenkomst een leuke foto maken, dan zijn ze nog nuchter..."

DRIES ROELVINK

Een foute party is niet écht fout zonder een rasechte Nederlandse artiest. Voor de aflevering in De Braken was Dries Roelvink gecontracteerd. De meningen over de Amsterdamse zangers waren verdeeld in het publiek. Reacties als 'hij kan echt niet zingen' en 'waar is zijn gele zwembroek?' waren regelmatig te horen. Na een aantal liedjes maakte Roelvink weer plaats voor de dj's van de foute party. Het publiek zong luidkeels mee op de klanken van ABBA, The Village People en Snollebollekes en hakte erop los bij de nummers van dj Paul Elstak.

Schotse rokken, unicorns, felle kleuren en glitters vulden de zaal. Desondanks vielen vooral de panterprintjes (vrouwen) en gekleurde trainingspakken (mannen) op.

Afbeelding
Afbeelding