De winnaars van Denziz with the Stars in opperste concentratie op de dansvloer. Vincent Baaijens en zijn danspartner Rieneke van de Wal sleepten de eerste prijs in de wacht. (Foto: Albert Stolwijk).
De winnaars van Denziz with the Stars in opperste concentratie op de dansvloer. Vincent Baaijens en zijn danspartner Rieneke van de Wal sleepten de eerste prijs in de wacht. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

VINCENT BAAIJENS EN RIENEKE VAN DE WAL WINNEN DENZIZ WITH THE STARS

Uitbundige danswedstrijd trekt volle zaal

Als volleerde dansers zwierden ze over de parketvloer, de acht deelnemers aan de zesde editie van Denziz with the Stars. Partycentre Denziz vormde zaterdagavond het decor van de drukbezochte en kolderieke danswedstrijd. Na een spetterende show ging Vincent Baaijens, medeoprichter van muziekkapel Echdweil, er samen met zijn danspartner Rieneke van de Wal-Koelink met de winst vandoor.

LINDA VAN DE WIEL

Dik twee maanden oefenden ze om hun allerbeste beentje voor te zetten tijdens de carnavaleske danscompetitie. 'Bekende Boxtelaren' Anja Verhagen, Angelique Verheule, Mary van Stekelenburg, Marie-Louise Boenders, Rudi van der Plas, Marc van den Biggelaar, Hans van Erp en de latere winnaar Vincent Baaijens waren er dan ook klaar voor.
Wel was bij sommige deelnemers sprake van gezonde spanning. ,,Ik ben bang dat ik te veel ga nadenken", vertelt Van der Plas, voorzitter van de Red River Band. ,,Ik ken de dans, maar als ik me te veel focus, vergeet ik de passen. Dat vind ik dan ook echt de kunst: dansen zonder erover na te denken. Ik laat dat graag zien." En dat deed Van der Plas. Met een Argentijnse en traditionele tango toonde hij zijn danstalent aan een grote schare fans. Het publiek smulde van de uitvoering.

GREASE-MEDLEY

Van den Biggelaar kampte ook met wat zenuwen. ,,We hebben vanmiddag nog gerepeteerd en toen ging het niet al te best. Maar een slechte generale betekent een goede uitvoering toch?", lachte de eigenaar van de DA-drogisterij in winkelcentrum Oosterhof. ,,En ik heb veel supporters meegenomen. Mijn familie, vrienden en bijna al mijn collega's van het winkelcentrum. We hebben er maar een uitje van gemaakt." De vele fans kwamen niet voor niks, want Van den Biggelaar genoot zichtbaar van zijn rumba en werd na afloop bedolven onder een zee van rozen.
Boender wist het publiek te vermaken met een stoere uitvoering van de Grease-medley, waarbij de sportschooleigenaresse van Boender Fitness zich ontpopte als een ware Sandy, de hoofdpersoon uit de bekende musical.

Verhagen danste juist weer een klassieke Engelse wals in een prachtige jurk en Van Stekelenburg verraste haar fans met een swingende jive met haar danspartner én oud-winnaar van Denziz with the Stars, Lambert van Achter.

KOLDERPRIJS

Van Erp van Dierenspeciaalzaak Boxtel koos tijdens zijn optreden voor een geheel andere aanpak. Samen met danspartner Silvia pakte hij in een knalroze overhemd uit met een inleidend filmpje en een flitsende chachacha. Dit leverde het duo de kolderprijs op.

KNOKKERS

Verheule trok 'een blik' Knokkers open tijdens haar dans met partner Tim. Maar ook zonder deze groep carnavalsvrijwilligers imponeerde de oud-adjudant met een stijlvol uitgevoerde tango én rumba. Als klap op de vuurpijl volgde een sexy striptease. ,,Natuurlijk ben ik nerveus voor het optreden", vertelde Verheule voorafgaand aan haar optreden. ,,Maar ik ben van ver gekomen, heb kanker gehad en ben kaal geweest. Ik heb opnieuw moeten leren dansen en nu sta ik hier." Een mooie overwinning voor de carnavalsliefhebster.

De winst van de danswedstrijd was echter voor een uitgelaten Vincent Baaijens en Rieneke. De muzikant was na de afloop van de wedstrijd zeer lovend over zijn danspartner. ,,Ik ben heel dankbaar voor al haar hulp. We hebben samen wel een drempel over moeten gaan. De tango is een intieme dans. Maar we hebben een goede klik." Dankbaar was de slagwerker van Echdweil ook voor de hulp van Marion Veenstra, eigenaresse van Denziz en dansleraar Bas Oremans, die hen hielp met het perfectioneren van de dans. ,,Zonder deze mensen had ik hier niet gestaan."

FOTO ONDER: Hans van Erp en zijn danspartner wonnen de kolderprijs. (Foto: Albert Stolwijk).

Afbeelding