DRIE TEGENTREFFERS IN VIJF MINUTEN TIJD

RKSV Boxtel verliest wedstrijd in tweede helft

Boxtel speelde zondag tegen Avesteyn, de virtuele koploper van de competitie in de vierde klasse I. De ploeg kreeg binnen vijf minuten drie treffers tegen.

De Boxtelaren begonnen redelijk aan de wedstrijd. Binnen een minuut werd Robin van de Laak weggestuurd op rechts, maar zijn voorzet werd tot corner verwerkt. In de veertiende minuut nam Mark van de Westelaken een vrije trap. Spits Valentijn Waals ging met de keeper naar de bal, maar beiden misten. Rick van Hamond probeerde de afvallende bal nog binnen te koppen, maar zonder succes. Met de brilstand gingen beide ploegen rusten.

DUW IN RUG

In de 53e minuut veranderde alles. Avesteyn kwam er razendsnel uit met een diepe bal op rechts. Van Hamond leek de leren knikker te onderscheppen, maar mede door een duw in de rug verspeelde hij de bal aan Heerkens, die hem langs keeper Verhagen in het doel schoof: 1-0. Twee minuten later was het ineens 2-0. Van den Boom verraste Verhagen met een droge schuiver in de verre hoek.

Boxtel ging op jacht naar de aansluitingstreffer. Mitchell Vogels bracht een ingooi van rechts in. De bal werd weg gekopt en belandde op het middenveld. Gerben van Boxtel verloor een duel en Avesteyn schakelde direct door. Van Vugt ontving een diepe bal, omspeelde Marsudi Bounin en schoot de bal in de verre hoek: 3-0. Boxtel was niet meer bij machte om het tij te keren. Zondag 17 februari speelt Boxtel thuis tegen Nijnsel; aftrap in sportpark Munsel om 14.30 uur.

HCB '92 nipt ten onder tegen reserves Tremeg

De Boxtelse handbalclub HCB '92 heeft zondag in Gemert met 14-13 verloren van Tremeg 2. Als gevolg van blessures, kwam HCB met twee speelsters van de B-jeugd binnen de lijnen: Anouk Schellekens en Veerle van Abeelen.

De speelsters van beide teams wisten dat ze aan elkaar gewaagd zijn. Vanaf het fluitsignaal ging Boxtel goed van start en in de eerste aanval plaatste Ellen Persoons een terugkomende bal achter de keepster van de tegenstander. Ook al deed de HCB-verdediging haar best, toch wist de thuisploeg het Boxtelse net makkelijk te vinden. Tremeg speelde op de snelle break en probeerde haar schutters te lanceren.

Het duel ging vanaf het begin gelijk op. Bij een stand van 5-5 kreeg Tremeg een penalty mee doordat een speelster bij een passeerbeweging werd geblokt door een van de HCB-verdedigsters. Maar de goed keepende Mary Swinkels wist de strafworp te keren. De wedstrijd golfde verder op en neer en bleef spannend. Halverwege stond Tremeg een punt voor: 9-8.

Na de pauze wist de thuisploeg de marge wat te verruimen, maar uiteindelijk kwam HCB toch weer naderbij. Met nog enkele seconden op het bord passte Persoons de bal naar Gitte Vanhout, die er als een haas vandoor ging en de bal tegen de touwen wierp. Dat gebeurde echter net na de zoemer die het einde van het duel inluidde. De punten bleven daardoor in Gemert.