Afbeelding
Foto:

SCHAATSERS SKATE4AIR DAG EERDER OP IJS

Zwoegend door Zweden

Nancy Dankers en Jan Kuenen uit Boxtel deden in Zweden mee aan de daylight challenge van Skate4Air. Hun plaatsgenoot Wouter Zijlstra had in januari al deelgenomen aan de Skate4air Classic op de Weissensee in Oostenrijk.

Het schaatsevenement in Zweden zou zaterdag plaatsvinden, maar vanwege de weersverwachtingen gingen de deelnemers een dag eerder het ijs op van het Runnmeer bij Främby Udde.

Dankers schrijft op haar Facebookpagina over de pittige omstandigheden: ,,Heel zwaar ijs, sneeuw, echt superpech voor Jan Kuenen die in de eerste ronde valt, zijn knie verdraait en niet meer verder kan. Door de geweldige verzorging van alle vrijwilligers, speciaal voor mij door Marjolein, toch wel een hele mooie dag geschaatst voor Skate4Air. 95 kilometer gehaald en met de vijf van Jan toch maar mooi honderd kilometer samen."

Het sponsorbedrag dat Dankers bijeengebracht heeft, stond dinsdag op 13.404 euro.

FOTO ONDER: Nancy Dankers heeft 95 kilometer geschaatst onder zware omstandigheden. Ze ging het ijs op om geld bijeen te brengen voor Skate4Air. Deze stichting financiert onderzoek naar taaislijmziekte. (Eigen foto).


BILJARTTEAMS VOEREN BROEDERSTRIJD

't Ivoor 1 stuit opmars van 't Ivoor 2 met zege

Het eerste dagcompetitieteam van biljartvereniging 't Ivoor beslechtte de broederstrijd met 't Ivoor 2 in eigen voordeel. Daarmee stuitte het de opmars van het tweede.

Het eerste libreteam van 't Ivoor kon het thuis niet bolwerken tegen een ontketend De Hazelaar 5. Chris Fasseur ging voorop in de strijd door te winnen, maar Fouad Hasbani en Peter van Giersbergen gingen zwaar ten onder.'t Ivoor 3 moest zijn meerdere erkennen in De Kruiskamp 1. Wim Bekkers was de enige die won namens de Boxtelse club. Het vierde team verloor van Het Wapen van Eerschot. Fons van Loon redde de eer.

Het team dat driebanden-klein speelt, won de ontmoeting tegen Royal Events Palace. Patrick Sterrenburg biljartte een sterke wedstrijd met een moyenne van 0,800. Ook Cor van Beers wist zijn partij te winnen. Het driebanden-grootteam herstelde zich van de slechte resultaten van de voorgaande weken. Het won met de maximale score van 30 punten van Rio Bar 3 en blijft riant op kop.

DAGCOMPETITIE

In de dagcompetitie versloeg 't Ivoor 1 de clubgenoten van team 2. Peter Franken, Toon Bevers en Rien Meijs wonnen. Henk van Boxmeer struikelde over de laatste carambole. 't Ivoor 3 moest zijn meerdere erkennen in Vlijmendorp 1. Frans Maas en Harrie Verhoeven sleepten een zege uit het vuur. De biljarters van het vierde verloren nipt van De Haarstek 2 met een punt verschil. Gerard Eijkemans en Frans Maas wonnen.

Het vijfde klopte De Vliedberg 3 overtuigend. Dit team kwam slechts vijf caramboles tekort voor de maximale score. 't Ivoor 6 houdt zich bezig met de spelsoort driebanden. Het team was in vorm en bond De Hopbel 1 aan de zegekar met 23-30. Henk Goettsch, Wim van Gils en Math Hendriks wonnen hun partij. Het zevende kwam tweemaal in actie. Resultaat: eenmaal winst, eenmaal gelijkspel. Hasbani, Jacques van Loon en Theo van Dongen wonnen elk een partij.

't Ivoor 8 verloor dik van De Hopbel 2. André Vissers speelde een goede wedstrijd maar kon hiermee de nederlaag niet voorkomen.
Het eredivisieteam speelde tegen koploper SIS Schoonmaak uit Den Haag. De winstpartij die Huub Wilkowski boekte op Glenn Hofman was niet voldoende voor een teamoverwinning. Jack van Peer, Marc Roofthooft en Richard Berkelmans moesten namelijk hun meerdere erkennen in respectievelijk Jean van Erp, Raimond Burgman en Jeffrey Jorissen. Geen van drieën konden zij een rol van betekenis spelen, wat geen schande is gezien de reputatie van de tegenstanders. Des te mooier is de overwinning van Wilkowski op Hofman. In een spannende ontmoeting trok de Boxtelse speler aan het langste eind. Hij maakte zijn veertig caramboles in slechts 27 beurten, moyenne 1,481.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is gepland op zondag 24 februari, aanvang 13.00 uur.


Kaarten bij Irene

Voetbalvereniging Irene houdt op vrijdag kaartavonden in haar kantine aan de Kaal Hoefsteeg in Gemonde. De eerstvolgende is op 1 maart. De laatste rik- en jokeravond is twee weken later, op 15 maart. Dan vindt de uitreiking plaats. De avonden beginnen om 20.00 uur. Deelname kost 2,50 euro per persoon.