STEVIGE NEDERLAAG VOOR VOETBALLERS LENNISHEUVEL

LSV krijgt twee rode kaarten

Dat het een moeilijke wedstrijd zou worden tegen Ollandia, was bij LSV op voorhand wel bekend. Toch vielen het wel erg tegen voor de voetballers uit Lennisheuvel. Twee rode kaarten, meerdere blessures en een bittere eindstand: 1-6.

De Ollandenaren vormen een fysiek sterke ploeg. Desondanks was LSV in de eerste helft de bovenliggende partij. De mannen uit Lennisheuvel kwamen al snel op voorsprong door Maykel van Kasteren; de kansen op een grotere score werden echter niet benut. In de 25e minuut benutte Stefan Erven één van de spaarzame kansen voor Ollandia; hij profiteerde in de slotseconden van de eerst helft van een misverstand in de defensie van de gasten.

Door blessures had LSV al twee keer moeten wisselen en na de rust was het duidelijk dat het spel de ploeg erg veel energie kostte. Langzamerhand moesten de bezoekers steeds meer fysieke kracht gebruiken. De scheidsrechter kon dit niet waarderen. Hij trok, net toen LSV-verdediger Lyuboslav Serafimov wilde wisselen, de tweede gele kaart voor deze speler. Al gauw werd het door Robert Erven 1-3.

Bijzonder ongelukkig was de invalbeurt van Bart van der Struijk. Bij zijn eerste balcontact passeerde hij zijn eigen doelman en een paar minuten later was hij ook betrokken bij het vijfde doelpunt van Ollandia. Gefrustreerd beging hij een wilde actie en kreeg daarvoor direct rood. Met negen man speelde LSV de partij uit, maar moest in de slotfase toch nog een zesde tegendoelpunt incasseren.

FOTO BOVEN: Aan de bal is LSV-speler Emmanuel Sarpong, die het veld vroegtijdig moest verlaten vanwege een blessure. (Foto: Hans Verberk).

Scheids staakt partij ODC tegen SVSS

Het duel tussen SVSSS en ODC in Udenhout duurde slechts 66 minuten. Scheidsrechter Schellekens gaf toen aan niet meer verder te kunnen vanwege een hamstringblessure. Het stond op dat moment 1-1. Wanneer het restant van de wedstrijd gespeeld wordt, is nog niet duidelijk.

ODC had zich in de eerste wedstrijd van het seizoen op eigen veld laten verrassen door SVSSS. De fysiek sterke ploeg uit Udenhout won eind september in sportpark Molenwijk met 0-2. De tricolores hadden dus wat recht te zetten. Het team van trainer Carlo Vorstenbosch begon ijzersterk aan de return. Al binnen een minuut lag de bal in het doel. Sjoerd van Lokven veroverde de leren knikker op het middenveld en zette Just van Wijk aan het werk. Die behield het overzicht en lanceerde Joep van der Meijden die beheerst scoorde: 0-1.

JUISTE PLEK

Vijf minuten later was het bijna 0-2. Rem-

co Schellekens zette Van der Meijden vrij voor het doel, maar dit keer bracht de Udenhoutse keeper redding. Pas na een klein kwartier kreeg de thuisploeg haar eerste kans, maar ODC-keeper Jordy van der Zande stond op de juiste plek en voorkwam de gelijkmaker. Vlak daarna kreeg ODC opnieuw een goede kans. Weer was het Van der Meijden die in scoringspositie kwam, maar dit keer ging zijn schot naast.

GELIJKMAKER

Gaandeweg de eerste helft werd SVSSS steeds sterker. Nadat Jim de Laat eerst nog in het zijnet had geschoten, wist hij in de 25e minuut alsnog te scoren en stond het weer gelijk: 1-1. ODC had het daarna lastig. Mede door de regenval werd het steeds moeilijker om goed voetbal te spelen op de harde kunstgrasmat. De Boxtelaren kwamen vlak voor rust goed weg toen de bal via een SVSSS-aanvaller maar net langs hun doel ging.
Na rust veranderde er weinig. De fysiek sterke thuisploeg bleef aandringen maar doelman Van der Zande was steeds op zijn post en voorkwam erger. In de 66e minuut kwam er onverwacht een einde aan de wedstrijd. Scheidsrechter Schellekens moest geblesseerd afhaken.

Zondag 17 februari speelt ODC thuis tegen Haarsteeg. De wedstrijd in sportpark Molenwijk begint om 14.30 uur.

SVSSS 1 - ODC 1        1-1

RKVVO 3 - ODC 2        6-1

ODC 3 - Oirschot Vooruit 4        1-2

SCG '18 7 - ODC 4        4-1

ODC 5 - OJC Rosmalen 7        2-1

SC 't Zand 4 - ODC 6        3-2

VR2: ODC - SC Elshout VR1        1-0