BOXTELAREN SCOREN LIEFST VIJF TRIES

Rugbyers Ducks/Oysters overklassen The Dukes

Clusterteam Ducks/Oysters was een maatje te groot voor de bezoekers van The Dukes uit 's-Hertogenbosch. De Boxtelaren hielden hun goede start vast en speelden een sterke wedstrijd: 27-12. Hiermee blijven zij kans houden op de titel.

Na een paar minuten veroverde trainer en speler Tim Nouwens via een interceptie de bal. Het veld lag voor hem open en hij scoorde de eerste vijf punten. Kort daarna maakte Ducks een offensief tegen de achterlijn van de Bosschenaren. Na een aantal pogingen zette Nick Blom 10-0 op het scorebord. Na een half uur bekroonden de bezoekers hun tegenaanval met een try en een conversie: de ploegen rustten met 10-7.

In de tweede helft was Ducks de heersende partij; het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van The Dukes. Het Bossche team verdedigde echter goed en Ducks verzuimde te vaak de bal in de lijn te spelen. Via de voorwaartse spelers wist Blom toch voor de Boxtelaren te scoren: 15-7. Het duurde enige tijd, maar de vierde try kwam ook op het scorebord; Jasper Bastianen scoorde 20-7. Hiermee was ook het bonuspunt binnen, dat een ploeg behaalt na vier keer een try te scoren.

DERDE KEER

De overwinning was binnen. Toch liet Blom, de man van de wedstrijd, Ducks nog verder uitlopen door voor de derde keer de bal over de achterlijn te brengen. Wouter Puts benutte de conversie met een drop kick en bracht de stand op 27-7. Vlak voor het einde deed The Dukes wat terug via een counter: 27-12.

Uitslagen zaterdag 9 februari

Cubs: Ducks/RCE - Wasps Nijmegen        20-22

Junioren: Oysters - Ducks/RCE        46-38

Colts: Diok Leiden - Ducks/Oysters        47-5

Uitslagen zondag 10 februari

Senioren: Ducks/Oysters - The Dukes        27-12

Programma zaterdag 16 februari

Cubs: Ducks/RCE - VetsBurg (Ehv.)        11.00

Colts: West Coast - Ducks/RCE         12.00


ALLE COMPOUNDTEAMS SUCCESVOL

L'Union Liempde staat tweemaal op het podium

Op de rayonkampioenschappen indoor voor clubteams die zondag in Eindhoven plaatsvonden, waren de compoundteams van handboogschutterij L'Union Liempde succesvol. Ze stonden met een tweede en derde plaats op het erepodium. Daarvoor was wel een 'clubmoord' nodig in de halve finale.

Via de kwalificatieronde van zestig pijlen plaatste L'Union 2 zich met een score van 1.644 punten als tweede voor de halve finales. Bert van der Wiel kwam uit op 555 punten, Johan Holsken op 551 en Eef Quinten op 538. L'Union 1 volgde als derde. Erik van der Velden scoorde 544 punten, Peter de Kroon 541, Marieke Termeer 539 en Karin van der Velden 486.
L'Union 1 kwam in de halve finale van de rayonkampioenschappen uit tegen L'Union 2. Het eerste team begon voortvarend met twee goede series. L'Union 2 had daar geen antwoord op en kreeg een pijl buiten de tijdslimiet voor zijn kiezen. Hierdoor won L'Union 1 het onderlinge duel met 217-193. In de finale kwam het eerste team uit tegen het bovenaan geplaatste Willem Tell 1 uit Leende dat zijn halve finale eveneens met groot verschil gewonnen had.

ZILVER

De schutters uit Leende startten het duel goed en namen een kleine voorsprong. De Liempdenaren deden verwoede pogingen de achterstand om te buigen, maar de zenuwen speelden nu op waardoor de achterstand nog wat verder opliep. Uiteindelijk verloor L'Union dan ook van Willem Tell met 218-214, maar behaalde daarmee verdienstelijk het zilver.
In de troostfinale trad L'Union 2 aan tegen Sint-Jozef Doelen uit Geldrop. Nu deden de Liempdse schutters het beter. Van meet af aan namen ze een voorsprong die ze gaandeweg het duel uitbouwden. Wel werd het nog spannend met de laatste pijl die maar nét binnen de tijdslimiet geschoten werd. Daarmee voorkwamen de schutters een shoot-off en wonnen de Liempdenaren het duel om brons met 217-211.

TRY-OUT

In de dinsdagse try-out regiocompetitie op de 25 meter afstand kwamen L'Union 1 en L'Union 2 ook tegen elkaar uit. Nu waren de rollen omgekeerd. Ondanks een 3-3 tussenstand was dit voor het eerste team niet genoeg om het duel te winnen. L'Union 2 maakte in de laatste twee sets de partij gedecideerd af en won met 3-7 en versterkte daarmee haar koppositie. De individuele scores waren als volgt: Maikel van de Kerkhof 239 punten, Bert van der Wiel 234, Johan Holsken 228 en Eef Quinten 227. Bij L'Union 1 vestigde Peter de Kroon een persoonlijk record met 233 punten. Erik van der Velden schoot 228 punten bijeen, Marieke Termeer 226 en Karin van der Velden kwam tot 221 punten.
Reserve-compoundschutter Lambrecht van der Mijden wist zich deze wedstrijd te revancheren voor zijn magere optreden in de vorige partij. Hij zette dit keer individueel een keurig persoonlijk record neer met een score van 229 punten. Bij de recurveschutters trad dit keer alleen Leo de Klerk aan. Hij kwam tot 143 punten.


Zilver voor Liempdse judoka Keira Kreijveld

Budovereniging Rijen hield zondag haar Sprokkeltoernooi. Dit is een nationaal toernooi voor leden van de Judo Bond Nederland. Namens Judo Club Liempde namen Keira Kreijveld en Jop van de Ven deel aan het sportieve treffen.

Keira was de hele week ziek geweest, maar weer fit genoeg om aan het toernooi deel te nemen. Ze deed mee in een poule van elf meiden jonger dan vijftien jaar en lichter dan 48 kilo. De organisatie hanteerde een afvalsysteem. De Liempdse judoka won haar eerste drie wedstrijden met een ippon. In de vierde partij, tevens de finale, moest ze het onderspit delven. Ondanks dat ze niet topfit was, gaf ze zich niet zonder slag of stoot gewonnen.

Jop kwam uit in een poule van negen jongens, jonger dan achttien jaar en lichter dan 55 kilo. Ook hier gold een afvalsysteem. Hij wist door te stoten naar de halve finale, maar die verloor hij. Jops vierde wedstrijd ging om de vierde plaats. Zijn tegenstander bleek meer ervaren en won.