Driedaags festival bij 10-jarig bestaan FilmPodiumScopia

'Film over Film' heet het driedaags festival waarmee FilmPodumScopia haar tienjarig bestaan viert. De start vindt morgen, vrijdag 15 februari om 20.15 uur plaats in Muziekhuis Boxtel met de vertoning van Hitchcock (2012, USA/UK, S. Gervasi). Aansluitend is er een quiz met vragen over deze rolprent én over de regisseur.

Er staan in totaal vijf filmparels op de rol. Naast Hitchcock zijn dat Trumbo, My Week With Marylin (zaterdag 16 februari om 16.30 respectievelijk 20.15 uur), Saving Mr. Banks en Nuovo Cinema Paradiso (zondag 17 februari om respectievelijk 16.30 en 20.15 uur).

De vertoning op zaterdag en zondag vinden plaats in theaterzaal Podium Boxtel aan de Burgakker.

Een passe-partout voor het filmfestival à 12,50 euro of losse entreekaartjes per film zijn te bestellen via www.podiumboxtel.nl, waar ook het complete filmprogramma is terug te vinden.


Heemkundelezing in Rembrandt over culinair erfgoed

Op uitnodiging van Heemkunde Boxtel houdt Ineke Strouken donderdag 21 februari een lezing over eet- en drinkgewoonten van Nederlanders. Zij houdt haar voordracht vanaf 20.00 uur in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat 56.

Waarom kent de gemiddelde Nederlander meer dan vier stamppotten en wordt er in de winter erwtensoep gegeten? Waarom houden Nederlanders van zoute haring en zoute drop, terwijl men in het buitenland daarvan gruwelt?

Het heeft allemaal te maken met onze culinaire geschiedenis, betoogt de oud-directeur van het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland tijdens haar lezing.