BURGEMEESTER GAST BIJ WERKGEVERS SPIN

Naterop pusht bedrijven voor Greentech Park

HENK VAN WEERT

Tijdens de nieuwjaarsreceptie die werkgeversvereniging SPIN vorige week hield, deed waarnemend burgemeester Fons Naterop een opmerkelijke suggestie. Hij opperde dat gemeente en bedrijven een consortium zouden kunnen vormen voor de invulling van het toekomstige Greentech Park Brabant op bedrijventerrein Vorst B.

SPIN ziet Greentech Park niet zitten en pleit er al tijden voor om de braakliggende bedrijfsgrond ter beschikking te stellen aan lokale ondernemers die willen uitbreiden. Vorst B mag van de provincie echter alleen worden aangewend voor duurzame en innovatieve ontwikkelingen. En zoiets kan in de ogen van het Boxtelse college van B en W alleen maar gerealiseerd worden door een plan als Greentech Park Brabant, dat onder meer moet gaan draaien rond een aan te leggen biomassaplein.

CREATIEF DENKEN

Voorzitter Patrick van Loosbroek van SPIN waardeert het 'creatieve denken' van de burgemeester. Naterop had hem, naar eigen zeggen, eerder al duidelijk gemaakt dat Greentech Park Brabant in zijn ogen helemaal geen zaak is waarvoor de overheid het initiatief moet nemen. In een toelichting op zijn woorden, meldt burgemeester Naterop dat hij ondernemers wilde uitdagen om deel te nemen, zoals enkelen al doen. ,,Nu de plannen steeds meer vorm krijgen, ligt de uitnodiging er opnieuw. We hopen dat bedrijven hier gehoor aan geven. Zij kunnen zich melden bij de kwartiermaker van het park, Eward Heijmans", aldus Naterop. Of dat inderdaad via een samenwerkingsverband als een consortium moet, zoals hij opperde bij de SPIN-leden, is nog niet duidelijk, aldus de burgemeester.

Ten opzichte van hun eerste kennismaking liet Naterop zich volgens Van Loosbroek tijdens de SPIN-meeting donderdag al wat sceptischer uit. ,,Omdat hij deed voorkomen alsof SPIN altijd negatief was en de werkgeversvereniging zich opener en positiever moest opstellen. Hetgeen we juist (...) ook doen." Hij wijst op een duurzaamheidsinitiatief om de ambitie van het college waar te maken en 100.000 vierkante meter aan zonnepanelen op Boxtelse daken te installeren. Ook zou SPIN zich sterk maken voor de plaatsing van een paal met led-verlichting langs de rijksweg A2 om Boxtel bij passerende automobilisten op de kaart te zetten.


Uitslag stemming BC-leden bekend

Stichting Brabants Centrum heeft haar leden laten stemmen op evenementen die volgens hen dit jaar extra ondersteuning moeten krijgen in 2019.

De uitslag van de stemming is bekend en staat op pagina 8 en 9 van deze krant. Brabants Centrum biedt minstens dertig evenementen de helpende hand, en blijft dat ook doen. Maar de meeste extra steun gaat naar de top negen die de leden hebben gekozen.