NWG LIEMPDE HOUDT ACTIE

'Natuur niet alleen buiten het dorp, óók rond huizen'

Een struik, nestkast, boompje of een combinatie van deze drie. Dit soort elementen kunnen de biodiversiteit in iemands tuin al flink bevorderen. Natuurwerkgroep (NWG) Liempde start daarom komend voorjaar met de actie Natuur rondom huis.

Er zijn drie soorten pakketten waarvoor deelnemers gratis in aanmerking kunnen komen. Zo is er een bundel die bestaat uit vijf insect-bevorderende struiken en drie nestkastjes, speciaal voor inwoners binnen de bebouwde kom. Ook bewoners in het buitengebied krijgen dit pakket, maar zij krijgen daar twee bomen bij: een zomerlinde en/of Liempdse wilg. Grondeigenaren van het buitengebied ontvangen daar bovenop nog een boom extra.

Doordat deze struiken, bomen en kasten zowel binnen als buiten de bebouwde kom in Liempde worden geplaatst, moet de hoeveelheid soorten vogels, insecten, planten en bomen een impuls krijgen. ,,Veel mensen hebben het idee, dat natuur alleen te vinden is in het Dommeldal, de Geelders of de Scheeken, om maar wat te noemen. Maar ook rondom ons huis is allerlei soorten leven te vinden. Denk aan de mussen onder de dakrand, de vlinders op de struiken of de mieren tussen de tegels. In elke tuin of op elk terras, hoe klein dan ook, is sprake van natuur", meldt een woordvoerder.

AANMELDEN

Meedoen kan door vóór zondag 10 maart een e-mail te sturen naar info@natuurwerkgroepliempde.nl. Deelnemers kunnen na bevestiging hun pakket ophalen aan de Savendonksestraat op zaterdag 23 maart tijdens het vlechtheggen van NWG Liempde.