Zestien ouderen genoten volop van hun maaltijd en keuvelden gezellig met elkaar in gemeenschapshuis Orion in Lennisheuvel. Daar werd gisteren een eetpunt voor senioren geopend. (Foto: Peter de Koning).
Zestien ouderen genoten volop van hun maaltijd en keuvelden gezellig met elkaar in gemeenschapshuis Orion in Lennisheuvel. Daar werd gisteren een eetpunt voor senioren geopend. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

SENIOREN KEUVELEN GEZELLIG MET MAALTIJD IN ORION

Goede start voor eetpunt Lennisheuvel

RENS VAN DEN ELSEN

Burenhulp Lennisheuvel kijkt tevreden terug op de eerste bijeenkomst van het nieuwe eetpunt. Gistermiddag kwamen zestien ouderen naar gemeenschapshuis Orion om te genieten van een warme maaltijd en elkaar te ontmoeten. De organisatie ging enkele weken geleden nog uit van acht deelnemers.

,,Het begin is in elk geval een succes, hopelijk blijft het zo wekelijks", glimlacht Chris D'Have van Burenhulp en mede-initiator van het eetpunt. ,,Het scheelt dat er in de ochtend ook een activiteit in Orion is, waardoor een aantal senioren wat langer blijft", vervolgt ze.

Het eten bevalt goed bij de gasten. Lenie Schellekens en Lies Brusselers laten zich het bord pasta zich in elk geval goed smaken. ,,Het is een prima initiatief en leuk om een keer mee te eten. Ik weet nog niet of ik vaker kom, maar dat lijkt me wel gezellig", aldus Schellekens.

Ook de drie aanwezige gastvrouwen die het eten serveren zijn blij met het nieuwe eetpunt. ,,Dit is een prima manier om bij het dorp betrokken te zijn en je leert meteen de mensen beter kennen", zegt vrijwilliger Elly de Jongste.

Wie ook een vorkje mee wil prikken, kan zich opgeven via 06-22 42 99 98 of e-mail: burenhulplennisheuvel@gmail.com.