Afbeelding
Foto:

AANNEMER VERWACHT HUIZEN HALF JUNI OP TE KUNNEN LEVEREN

Hoogste punt gasloze woningen

RENS VAN DEN ELSEN

De eerste gasloze woningen van woonstichting Sint-Joseph aan de Van Hugenpothstraat en Hendrika van Haeftenstraat in Boxtel hebben het hoogste punt bereikt. Zoals gebruikelijk wordt dat door de bouwvakkers, aannemers en de woningcorporatie gevierd middels een feestelijk moment. Alle aanwezigen werden tevens getrakteerd op een frietje...

Directeur-bestuurder Rob Dekker van Sint-Joseph is trots op het project, net zoals wethouder Peter van de Wiel. ,,Dergelijk initiatieven zien we als gemeente graag. Iedereen is betrokken bij de totstandkoming, niet alleen de aannemer en de woonstichting, maar ook de huurdersbelangenvereniging en omwonenden", licht de wethouder, die duurzaamheid in zijn portefeuille heeft, toe.

Dekker geeft aan dat er veel reacties op de woningen zijn gekomen. ,,Ruim duizend geïnteresseerden hebben zich bij ons gemeld", geeft hij aan. ,,Sommigen hebben zich natuurlijk voor meerdere opties ingeschreven", voegt Dekker er aan toe. In totaal worden 25 eengezinswoningen en acht appartementen gerealiseerd op de plek waar tot vorig jaar nog de zogenaamde witte woningen stonden.

GOED VAN PAS

Ook Berdien van de Laak was bij dit speciale moment aanwezig. Zij woonde voorheen in de Van Hugenpothstraat en heeft nu ook weer een woning toegewezen gekregen: ,,Ik krijg nu eindelijk een eigen tuin, die extra ruimte komt goed van pas."

FOTO BOVEN: Dekker overhandigde vorige week aan de voorman van het bouwproject een nokpan waaronder een kokertje met informatie komt: ,,Zodat over tachtig jaar, als de woningen worden gesloopt, zichtbaar is hoe uniek dit is." (Foto: Peter de Koning).


VRAGEN OVER GEBRUIK KASTEELPARK VOOR EVENEMENTEN

'Binnenkort meer duidelijkheid over Stapelen'

Sinds kasteel Stapelen vorig jaar verkocht werd, zijn de gemeente Boxtel en de nieuwe eigenaar, vastgoedhandelaar Xander van Mierlo uit Eindhoven, met elkaar in gesprek over de toekomst van het rijksmonument. Wethouder Peter van de Wiel kan nog geen toezeggingen doen, maar hij en burgemeester Fons Naterop zeggen goede hoop te hebben er deze maand nog uit te komen.

JULES HAMELEERS

Fractievoorzitter Vera Brouns van het CDA vroeg in de gemeenteraadsvergadering van dinsdag onder andere naar de toekomst van de tweejaarlijkse beeldentuin Kunst op Stapel en wat er gebeurt met de gelden vanuit het subsidieproject Landschappen van Allure. Van de Wiel kon ook hierover nog geen duidelijkheid scheppen voor de aanwezigen: ,,Ik praat jullie bij, maar eigenlijk zeg ik ook heel weinig."

Wel gaf de wethouder aan dat de gesprekken met de eigenaar intensief en goed zijn. Hoe de gemeente een rol gaat spelen in de toekomst van het landgoed is dus vooralsnog onduidelijk, maar de 'openstelling van het park heeft prioriteit' bij het college.


Kinderziektes strooisysteem hinderen aanpak gladheid

Straten die wel onderdeel vormen van een strooiroute, maar toch nog glad na vorst. Die klacht van burgers kaartte voor fractievoorzitter Dymph van de Vries (VVD) aan tijdens de Boxtelse gemeenteraadsvergadering. Wethouder Herman van Wanrooij zei dat dit te wijten was aan kinderziektes in het vernieuwde strooisysteem.

JULES HAMELEERS

Het automatische systeem is ingenieus; het houdt onder andere rekening met de breedte van de straten. Maar het werkte vorige maand na sneeuwval en vorst nog niet perfect: er waren kleine fouten ingeslopen en op een bepaald moment werkte de GPS van de strooiwagens niet goed. De wethouder verzekerde Van de Vries dat de problemen nu zijn opgelost en de Boxtelaren kunnen rekenen op goed gestrooide straten.


Mantra zingen

Een team van Zorggroep Elde neemt deel aan Alpe d'Huzes. Om verzorgende Petra Verhagen van hospice Acacia te sponsoren wordt vrijdag 15 maart een avond mantra zingen gehouden. Deze begint om 20.00 uur in de kapel van het Wereldhuis, Achterberghstraat 18 in Boxtel. Deelname kost tien euro, het bedrag komt ten goede aan de sponsoractie. Aanmelden kan via e-mail: g.douenburg@home.nl of telefonisch via: 06-37 61 55 65.

De Rots

VRIJDAG 8 FEBRUARI

Biljarten         13.00
Theater: Walvismuziek         20.00

ZATERDAG 9 FEBRUARI

Theater: Walvismuziek         09.00
Theater: Walvismuziek         20.00

MAANDAG 11 FEBRUARI

Yoga SUB         09.00
Knutselen Qwiek        09.30
Biljarten         13.00
Spel Qwiek         13.00
Schildersclub Oircol         13.00
Cultuurcafé         19.00
Zenmeditatie         19.30
Tai Chi         19.30

DINSDAG 12 FEBRUARI

Dagbesteding Oost         09.00
Gym Qwiek         09.30
Kienen KBO         13.00
Biljarten         13.00
Spel Qwiek         13.00

WOENSDAG 13 FEBRUARI

Knutselen Qwiek         09.30
Naailes SUB         13.00
Biljarten         13.00
Spel Qwiek         13.00
Black Longhorn Country Dancers         18.30

DONDERDAG 14 FEBRUARI

Knutselen Qwiek         09.30
Spel Qwiek         13.00
Biljarten         13.00
Quilten         13.30
Iedereen EHBO         18.00
Funny Country Dancers         19.00