Afbeelding
Foto:

NIEUW LOGO STICHTING BRABANTS CENTRUM

'Beeldmerk bij elk doel dat we extra steunen'

Stichting Brabants Centrum is actief in uw dorp. Maar dat beseft nog lang niet iedereen. Om dat te veranderen, heeft de stichting een speciaal logo laten ontwerpen.

Henk van der Zee, directeur van stichting Brabants Centrum: ,,Om duidelijk naar onze leden toe te communiceren welke evenementen en projecten wij allemaal extra ondersteunen, gebruiken we voortaan een fraai en duidelijk logo. Dus: ziet u dit logo bij een artikel in Brabants Centrum, dan steunt de stichting dit. Wij roepen namelijk wel dat we namens onze leden actief zijn in de dorpen, maar we moeten het ook tonen."

Bazaar breed gewaardeerd

De Bazaar Boxtel kan de goedkeuring van veel leden wegdragen. Voorzitter Michel Verhoeven vindt het fijn te horen dat het zomerse festijn in park Molenwijk breed wordt gewaardeerd.

,,We werken al jaren samen met stichting Brabants Centrum en dat bevalt ons erg goed. De ondersteuning is altijd uitstekend. We willen het komend jaar de Bazaar wat vaker onder de aandacht brengen en schakelen daar graag Brabants Centrum voor in. Verder zijn we bezig met sponsor- en fondsenwerving. Mogelijk kan stichting Brabants Centrum daar ook een rol in spelen. Dat zou fijn zijn voor ons."

FOTO ONDER: Een lekker kopje thee doet dorstige bezoekers van De Bazaar Boxtel goed. (Foto: Hans van Doorn).

Opsteker voor Lambertusdag

De Lambertusdag in Gemonde vindt altijd ergens rond 17 september plaats. Dat is namelijk de naamdag van Sint-Lambertus, patroonheilige van de Gemondse geloofsgemeenschap.

Francine van Oirschot is betrokken bij de organisatie van de Sint-Lambertusdag. Het evenement krijgt in 2019 zeker extra steun van stichting Brabants Centrum. ,,Dat is geweldig. Toevallig hebben we binnenkort een vergadering. Een goed moment om na te denken over de extra ondersteuning. Een mooie opsteker."

Tijdens de Lambertusdag loopt Gemonde uit naar de kapel voor een gebedsdienst, gevolgd door een eucharistieviering in de Sint-Lambertuskerk. ,,We vragen het gilde om in de stoet mee te lopen. Dat geeft het geheel extra cachet."

In 2018 bezocht bisschop Gerard de Korte de Lambertusdag. Hij zegende middeleeuwse grafstenen in Gemonde. Dit jaar zal de bisschop er naar alle waarschijnlijkheid niet bij zijn. Van Oirschot: ,,We zijn nog op zoek naar een priester voor de eucharistieviering."

FOTO ONDER: Vorig jaar zegende bisschop Gerard de Korte middeleeuwse grafstenen in tijdens Lambertusdag. (Foto: Gerard Schalkx).

Afbeelding
Afbeelding