Afbeelding
Foto:

VOORVERKOOP KAARTJES VAN START

Orion-acteurs spelen blijspel 'Lijk in de cast'

Teejatergroep Orion is druk aan het repeteren. De acteurs brengen 29 en 30 maart en 3, 5 en 6 april de voorstelling Het lijk in de cast. Momenteel polijsten ze alle details tot het stuk schittert als een juweel.

Bij zo'n voorstelling komt heel wat kijken. Allereerst natuurlijk de tekst. Daarnaast besteedt de theatergroep veel aandacht aan kostuums en decor.

SURREALISTISCH

Lisa Ruskus heeft de regie in handen. De cast bestaat uit tien spelers die niet alleen acteurs zijn, maar tijdens de voorstellingen ook toneelspelers vertolken. Het lijk in de cast is een surrealistisch blijspel, geschreven door Corrie van der Pol. Het verhaal in kort bestek: een toneelgroep repeteert een thriller die zich afspeelt in een praatgroep met prettig gestoorde mensen. Daar ontstaan allerlei complexe en komische verwikkelingen. Het publiek zit er met de neus bovenop, maar of het de kluwen kan ontwarren? Een ongewone voorstelling, met een verrassende ontknoping, aldus Ruskus.

KAARTJES

Alle voorstellingen zijn in gemeenschapshuis Orion, Lennisheuvel 56. Kaartjes kosten 12,50 euro, inclusief pauzedrankje. Toegangsbewijzen zijn vanaf nu te reserveren bij Heleen van Minderhout via e-mail: teejatergroeporion@gmail.com of telefonisch via 06-12 98 94 57.

FOTO LINKSONDER: Teejatergroep Orion tijdens een repetitie voor een eerdere productie. (Foto: Peter de Koning, 2018).


Liempdse kasseien ook nuttig voor LSV Lennisheuvel

In navolging van de kasseien uit de Oude Dijk die op de Boxtelse Markt zijn hergebruikt, hebben ook de klinkers uit de Roderweg in Liempde een nieuwe bestemming gevonden: het parkeerterrein van voetbalvereniging LSV aan de Mijlstraat in Lennisheuvel.

,,Op een maandagochtend liep een ambtenaar bij ons binnen die aangaf: 'willen jullie misschien nog stenen hebben? Dan moet je het nu zeggen!'", vertelde de tevreden voorzitter Johan van de Vorstenbosch onlangs. Eind vorig jaar werd de Roderweg in Liempde gerenoveerd in verband met de aanleg van het rolstoelvriendelijk pad. In plaats van de overbodig geraakte klinkers naar een opslag te brengen, werden deze naar LSV gereden en zijn de stenen de voorbije weken gelegd, tot tevredenheid van de voorzitter. ,,Voorheen lag hier een soort split. Bij regen kon dan iedere geparkeerde auto meteen door naar de wasstraat", grinnikt hij.