Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

GASLOOS SENIORENBUURTJE AAN DE VENDELSTRAAT

Elf huizen in pastorietuin Liempde

PÅL JANSEN

Schepens Vastgoed uit Schijndel wil elf woningen realiseren in de Liempdse pastorietuin aan de Vendelstraat. Dinsdag keurde het Boxtelse college van B en W de bouwplannen van de projectontwikkelaar goed. Omwonenden zijn inmiddels uitgenodigd voor een informatieavond in maart. De huizen worden niet aangesloten op het aardgasnet en energieneutraal opgeleverd. Ze zijn in eerste instantie bedoeld voor senioren.

,,Alle voorzieningen zijn op de benedenverdieping: de slaapkamer, badkamer, toilet, keuken. Daarnaast kan iedere koper zelf invulling geven aan de ruimte op de eerste verdieping." Aan het woord is Gerard Schepens. Met zijn bedrijf in vastgoed houdt de Schijndelaar zich bezig met kleinschalige projecten. ,,Het hele plan in Liempde is in overleg met monumentencommissie gemaakt. Die hadden vanwege de locatie een aantal wensen." Hij laat een plattegrond zien. ,,Zo staan er cultuurhistorische bomen in de tuin; die blijven staan. Ook het zicht vanaf de Vendelstraat op de pastorie wordt behouden."

ONDER DRIE TON

De aanbevelingen zijn overgenomen in het plan. Ook wil de gemeente Boxtel dat er gebouwd wordt voor senioren. Dat is begrijpelijk, vindt Schepens. ,,De pastorietuin is geschikt voor dit soort huizenbouw, gezien de omgeving. Het worden tevens betaalbare woningen: op één huis na kosten ze straks onder de drie ton."

De huizen staan in twee rijen tegenover elkaar, in het midden is er nog ruimte om een ontmoetingsplek te creëren. Schepens: ,,Misschien kan er een hofje met een plantsoen worden aangelegd of een jeu-de-boulesbaan. Het wordt in ieder geval geen saaie bestrating, maar een ruime plek met aandacht voor groen."

Er zijn twee ontsluitingen: één naast de inrit van de pastorie en de huidige bestaande inrit naar het kerkhof, waar ook een aantal parkeerplaatsen wordt gerealiseerd. De huidige parkeerplaatsen die daar vlakbij al liggen, blijven intact. ,,De buurt heeft zo geen last van de ontwikkelingen", belooft Schepens.

De projectontwikkelaar hoopt dat komend najaar de schop in de grond kan. Geld en Makelaardij in Liempde is benaderd om de woningen te verkopen. ,,Het is een mooie ontwikkeling. En hard nodig in Liempde. Onder de vijf ton is er momenteel niks meer te koop", benadrukt makelaar Henk Quinten. Andere kopers maken kans op het moment dat er onvoldoende senioren zich melden. Dinsdag 19 maart tussen 16.00 en 19.00 uur is de informatiebijeenkomst in zaal Het Hof.

FOTO BOVEN: Elf gasloze woningen worden er in de Liempdse pastorietuin gerealiseerd. (Foto: Albert Stolwijk).

Afbeelding