Afbeelding
Foto4U Paardenfotografie

What's up, Anne?

Met een tweede plaats tijdens het Brabants kampioenschap dressuur heeft Anne Teulings (12) uit Lennisheuvel vrijdag niet alleen een zilveren medaille gewonnen met haar pony Jonkers Anigo. Ze heeft daarmee ook een ticket bemachtigd om deel te nemen aan het Nederlands kampioenschap. Dat vindt in maart plaats in Ermelo. De combinatie komt namens de Boxtelse paardensportvereniging HSV Sint-Martinus uit in de klasse D/E L2.

Da's een mooie prestatie, Anne. Je bent zeker wel blij? ,,Dolblij inderdaad! Ik had helemaal niet gedacht een medaille te kunnen halen. Er deden zelfs Nederlandse kampioenen mee aan de wedstrijd."

Rijd je al lang pony? ,,Best wel. Al vanaf dat ik vijf was. Ik ben helemaal gek van paarden. Het zorgt voor afleiding. Bijvoorbeeld als iemand overdag niet zo aardig is geweest. Sinds ongeveer een jaar berijd ik Jonkers Anigo. Hij is heel lief en houdt ervan om te knuffelen. Ook wil ie graag een tandje bijzetten tijdens wedstrijden."

Wil je later net zo goed worden als Anky van Grunsven? ,,Nou, dat zou wel heel mooi zijn. Maar ik durf me nu nog niet met haar te vergelijken, hoor. Ik krijg vier keer in de week privéles van Ankie van der Heijden van stal Laanhof. Dat is ook hier in Lennisheuvel."

Vier keer trainen in de week, is dat niet wat veel? ,,Welnee. Ik vind het heerlijk. Als ik paard heb gereden, kan ik heerlijk ontspannen aan mijn huiswerk beginnen. Ik ben brugklasser op het Baanderherencollege, waar ik goede cijfers haal. Ik hoop volgend jaar naar de havo te kunnen."

Hoe verliep de wedstrijd eigenlijk, Anne? ,,Nou, het kampioenschap werd verreden in Schijndel, in manege Molenheide. Ik startte als tweede in een groot deelnemersveld en reed een foutloze en beheerste proef. De jury was enthousiast en met een score van 69,083 procent stond ik heel lang aan kop. Uiteindelijk behaalde iemand uit Sint-Michielsgestel net een hogere score. Jammer, maar ik ben toch heel tevreden."

FOTO RECHTS: Anne Teulings (12) won met Jonkers Anigo een ticket voor het NK dressuur in maart. (Foto: Foto4U Paardenfotografie).