Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Kindervakantiewerk timmert aan de weg voor Boxtelse jeugd

,,Super, ik ben echt verrast!", zegt Steffie van de Vorstenbosch van Kindervakantiewerk Boxtel. Enkele honderden kinderen kunnen in de laatste week van de zomervakantie hun lol niet op tijdens het evenement, dat samen met Buurtsport Boxtel wordt gehouden.

De leden van stichting Brabants Centrum zetten de klusweek op de vierde plek van hun favoriete Boxtelse evenement te zetten.

,,We proberen het ieder jaar te redden met de middelen die we hebben", geeft Steffie aan. ,,We maken gebruik van wat sponsoring. Zo doen we extra voordelig inkopen via de plaatselijke Albert Heijn. Maar we moeten het voornamelijk van de bijdragen van ouders hebben: die betalen twaalf euro per kind."

Steffie kan spontaan al flink wat wensen bedenken voor de extra steun die Brabants Centrum biedt: oproepen aan vrijwilligers, de kosten van het springkussen dat jaarlijks redelijk in het budget hakt en het bereiken van ouders met een smalle beurs: ,,Zodat we kunnen regelen dat kinderen voor wie geen bijdrage mogelijk is, toch mee kunnen doen", licht Steffie toe.

De medeorganisator gaat binnenkort met de rest van de vrijwilligers alle wensen in kaart brengen.

FOTO BOVEN: Steffie van de Vorstenbosch heeft wel wensen in gedachten die dankzij de extra ondersteuning wellicht gerealiseerd kunnen worden. (Foto: Peter de Koning).


Brabants Centrum en Esch lopen samen voor hoop

Samenloop voor Hoop zal in Esch dit jaar voor de allereerste keer plaatsvinden. En de inwoners hebben er direct vertrouwen in: 14 procent van alle stemmers koos voor dit evenement.

Noor Janssen van de organisatie kwam superlatieven te kort: ,,Top, echt supergaaf! Ik had het bericht online gezien en

direct gedeeld: misschien was het nog mooi meegenomen. Erg gaaf dus!"

De lezers van Brabants Centrum zijn bekend met Samenloop voor Hoop: de Liempdse editie trok in september 2015 meer dan duizend deelnemers en bracht uiteindelijk een slordige 160.000 euro op. De Essche variant moet ook zo'n gigantisch succes worden. Het betrokken groepje vrijwilligers neemt bijna een jaar de tijd om zoveel mogelijk deelnemers op de been te brengen die 24 uur lang gaan wandelen: de opbrengst die het clubje bij elkaar krijgt, komt ten goede aan KWF Kankerbestrijding.

Werving van sponsors, zorgen voor amusement, het regelen van ceremonies voor de opening of afsluiting, communicatie, de logistiek: overal zetten vrijwilligers zich binnen commissies in voor het evenement, maar niet overal is geld beschikbaar. ,,Soms ontkomen we niet aan kosten: logistiek zullen we naar verwachting het meeste aan kwijt zijn", vertelt Noor. ,,Alles moet zo goedkoop mogelijk geregeld worden."

Samenloop voor Hoop Esch start zaterdag

31 augustus om 14.00 uur. Meer informatie: volg deze krant of de Facebookpagina Samenloop voor Hoop Esch.

OP DE FOTO: Noor Janssen zet zich in voor de Samenloop voor Hoop Esch. Ze is erg blij met de extra steun van Brabants Centrum. (Foto: Noor Janssen).


Brabants Centrum brengt 'mooi nieuws' voor QQLQ

,,Da's hartstikke mooi nieuws", reageert Paul van Alphen enthousiast. Hij is voorzitter van de stichting die de Boxtelse kunst- en cultuurweek QQLQ organiseert, de nummer vijf van favoriete Boxtelse evenementen onder leden van Brabants Centrum.

QQLQ en alle activiteiten die daarbij horen, zoals festival Bockesprongen en atelierroute De Rode Draad, kunnen dit jaar rekenen op extra steun van Brabants Centrum.

,,QQLQ beoogt de samenwerking tussen de diverse culturele evenementen te bevorderen", licht Van Alphen toe. Dat doet de stichting door ze met elkaar te verbinden, onder de aandacht te brengen en te bundelen tot een negen dagen durend festival. Naast Bockesprongen en De Rode Draad horen hier ook de Culturale, Tunnelvision Boxtel, Dommeltheater, Klassiek op de Dommel, Biƫnnale Kunst op Stapel en het feestweekend van De Kromploegers uit Liempde bij. ,,Daarnaast zoeken we ook naar meer bekendheid binnen de driehoek 's-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg."

De vrijwilligersorganisatie is vertrouwd met de ondersteuning van stichting Brabants Centrum.

FOTO ONDER: Muziek tijdens QQLQ. (Foto: Hans van Doorn, 2018).

Afbeelding
Afbeelding