René Knoops overhandigde een cheque aan De Zonnebloem. (Foto: Gerard Schalkx).
René Knoops overhandigde een cheque aan De Zonnebloem. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

Zonnebloem vereerd met gulle gift

Foto's vol herkenning

Zo'n vijftig bezoekers genoten vorige week in dienstencentrum De Kloosterhof in Liempde van een filmmiddag van de lokale Zonnebloemafdeling. Fotograaf Gerard Schalkx toonde ruim driehonderd door hem gemaakte foto's van het leven in het dorp. En passant kreeg De Zonnebloem een cheque van 750 euro uitgereikt.

Inwoners, hoogtepunten van verenigingen, aansprekende activiteiten en politieke gebeurtenissen passeerden de revue in het overzicht van Schalkx. Bij een eerdere middag kwam de periode tot circa 1994 aan bod, deze keer waren het foto's van de periode 1995 tot en met 2017. Schalkx lichtte zijn foto's toe met wetenswaardigheden en leuke anekdotes. Voor de deelnemers was het een feest van herkenning. De middag was aanleiding om ook eigen herinneringen op te halen en die met elkaar uit te wisselen.

Tijdens de pauze werd De Zonnebloem verrast met een cheque van Het Raadhuis Verzekeringen. Tijdens het evenement Liempt Lopt Uit in december vorig jaar, konden de bezoekers bij de stand van het Liempdse assurantiekantoor aangeven aan welk lokaal goed doel zij een bijdrage wilden geven.

Met plezier overhandigde eigenaar René Knoops de cheque ter waarde van 750 euro aan penningmeester José Kelderss en secretaris Els van de Wijdeven van de Liempdse afdeling. In haar dankwoord toonde laatstgenoemde zich blij verrast en maakte duidelijk dat De Zonnebloem een goede bestemming voor deze mooie gift gaat zoeken.