Afbeelding
Foto: Trees van Nunen

UITSLAG STEMMING DOOR LEDEN VAN DE STICHTING IS BEKEND

Negen evenementen krijgen in 2019
extra steun van Brabants Centrum

De stemmen zijn geteld, de leden van Brabants Centrum hebben gesproken. Zij hebben bepaald welke negen evenementen in 2019 zeker extra steun ontvangen van de stichting. Voor de duidelijkheid: de andere twintig à dertig evenementen die de stichting jaarlijks de helpende hand biedt, ontvangen dit jaar óók gewoon de ondersteuning die zij anders krijgen. De meeste éxtra steun gaat naar de top negen die de leden hebben gekozen.

Stichting Brabants Centrum wil haar leden meer betrekken bij alles wat zij voor de dorpen doet. Bovendien steunt de stichting het liefst die evenementen waar de leden de meeste waarde aan hechten. Vandaar dat die leden de kans kregen hun stem te laten horen.

De top negen bestaat uit de vijf Boxtelse evenementen die de meeste stemmen hebben gekregen, plus de evenementen die in Esch, Liempde, Lennisheuvel en Gemonde als beste uit de bus kwamen.

De top negen ziet er na het tellen van de stemmen als volgt uit:

Stapel op Sint Boxtel;

Bazaar Boxtel;

Heilig Bloedprocessie Boxtel;

Jeugdvakantieweek Boxtel;

QQLQ/Culturale/Bockensprongen/Rode Draad Boxtel;

Boeremèrt Liempde;

Samenloop voor Hoop Esch;

Lekker Lennisheuvel;

Lambertusdag Gemonde.

Leden zijn helemaal stapel op de goede Sint

Stapel op Sint Boxtel is een van de evenementen waar leden massaal op gestemd hebben. Wim Ketelaars, voorzitter van Boxtel Vooruit, is zeer content met de uitslag.

,,Brabants Centrum heeft voor, tijdens en na het verblijf van de Sint in kasteel Stapelen, uitgebreid melding gemaakt van het evenement. Onze hoffotograaf Peter de Koning heeft prachtige foto's geschoten voor Brabants Centrum. En die publiciteit loopt nog, want we zijn bezig met het vervullen van drie wensen. De eerste is al aan bod geweest, de tweede staat vandaag in Brabants Centrum, de derde staat voor 20 februari op de planning. Eerst gaan we Stapel op Sint 2018 evalueren, daarna treden we graag met stichting Brabants Centrum in overleg over de invulling van de ondersteuning in 2019", aldus Ketelaars.

FOTO LINKS: Tientallen kinderen bezochten Sinterklaas tijdens Stapel op Sint. (Foto: Peter de Koning).


Lekker Lennisheuvel valt in de smaak

Ingrid van Veen, mede-organisator van Lekker Lennisheuvel, is blij verrast met de top-notering van het evenement.

,,Hartstikke leuk. Stichting Brabants Centrum gaf altijd al de nodige ondersteuning aan Lekker Lennisheuvel. Alle hulp blijft natuurlijk welkom. We komen daar zeker bij stichting Brabants Centrum op terug. Wat ik wel kan onthullen is dat de vierde editie van Lekker Lennisheuvel extra bijzonder is. We werken in 2019 samen met kindervakantiewerk Lennisheuvel, dat vijftig jaar bestaat. Ik denk dat we elkaar kunnen versterken. Dubbel feest dus."

FOTO ONDER: Ingrid van Veen is mede-organisator van Lekker Lennisheuvel. Ze neemt ook aan het evenement deel. (Foto: Linda van de Wiel, 2017).

Afbeelding
Afbeelding