Initiatief voor gezamenlijke collecteweek in Boxtel

Wieke Doevendans, collectecoördinator van Het Rode Kruis in Boxtel, heeft het initiatief genomen voor een gezamenlijke collecteweek met andere goede doelen in haar dorp. Bij deze inzamelingsactie, die eerder onder andere succesvol was in Veghel, slaan de organisaties met een CBF-keurmerk de handen ineen.

Het concept van een Goede Doelen Week is dat collectanten niet voor één goed doel geld ophalen, maar dat ze aan elke deur een formulier afgeven. Hierdoor wordt er maar één keer opgehaald. Hierop kunnen mensen invullen hoeveel ze willen doneren en aan welke doelen. Ook is het mogelijk om de donatie te verdelen over alle doelen.

,,Collectanten worden steeds ouder, maar ook het aantal vrijwilligers neemt af", legt de initiatiefneemster uit. ,,Ook lopen de inkomsten terug van goede doelen. En we horen soms klachten dat mensen vinden dat er te vaak iemand bij hen aan de deur komt om geld op te halen." Door alle ophaalacties te combineren in één week, worden al deze problemen ondervangen.

Op donderdag 21 februari houdt Doevendans een informatieavond, waarvoor alle doelen met een keurmerk worden uitgenodigd. Op deze avond spreekt Susan Scheepers van CollectePlan, het expertisenetwerk van collecterende goede doelen en Jeroen Melief, ervaringsdeskundige. Naar aanleiding hiervan gaan de lokale goede doelen met hun achterban of een eventuele landelijke koepel in gesprek. Komt er een positief antwoord van de organisaties, worden er vervolgstappen gezet. Goede doelen met een CBF keurmerk die geen uitnodiging hebben ontvangen, kunnen contact opnemen met de initiatiefneemster via e-mail: wiekedoevendans@gmail.com.