Afbeelding
Foto:

Dennis Wels zingt in zijn moerstaal

De Boxtelse singer-songwriter Dennis Wels gaf vorige week woensdag in Willem Twee in 's-Hertogenbosch zijn eerste avondvullende show met nieuw Nederlandstalig repertoire.

Hij trakteerde het publiek op tal van songs van zijn aankomende album 'Gekust door de eeuwigheid'. Naast eigen liedjes liet Wels ook covers horen. Tevens maakte hij een uitstapje naar Desdekunst, het Boxtelse project waarin Wels de vocalen voor zijn rekening nam tijdens een ode aan de Dommel.

Wanneer Wels met zijn nieuwe programma Boxtel aandoet is nog niet bekend. ,,Ik ben er mee bezig, maar ik krijg de laatste tijd enkel aanvragen voor optredens elders en ik ga daar waar ik gewenst ben", aldus Wels. De eerstvolgende kans om Wels live te horen zingen is zondag 17 februari in De Groene Engel in Oss.


Winst voor twee
BHC-teams
in vakwedstrijd

Abel, Sem, Jesse, Britt, Thijs en Thimo mogen twee enorme taarten aansnijden. De leerlingen van het Baanderherencollege hebben de provinciale ronde van Skills Talents gewonnen. Het gaat hier om teamvakwedstrijden voor vmbo-scholieren.

Britt, Thijs en Thimo blinken uit in het vak produceren, installeren en energie. Abel, Sem en Jesse zijn keien in economie en ondernemen. Samenwerking was belangrijk tijdens de wedstrijd, vertelt Abel. ,,We kregen twee uur de tijd voor een opdracht. Om alles voor elkaar te krijgen, moesten we de taken verdelen. Plannen dus en samen overleggen."

Ook hun drie mede-leerlingen stemden de werkzaamheden zorgvuldig op elkaar af. Thijs: ,,De overkoepelende opdracht was het installeren van een waterpomp. Daar zaten meerdere deeltaken aan vast. We hebben eerst bepaald wie wat zou doen."

Schooldirecteur Jan-Willem van den Berg is trots op de scholieren. ,,Het is de eerste keer dat twee teams tegelijk winnen. Ze mogen zich de beste van de provincie noemen en nemen donderdag 21 maart in de Amsterdamse Rai deel aan de landelijke finale. Een avontuur op zich."

FOTO ONDER: Bij een kampioenschap hoort taart. (Foto: Jan Hermens).