SPANNENDE ONDERLINGE BILJARTDUELS

Eredivisieteam 't Ivoor
is kansloos in Haarlo

Het eredivisieteam van de Boxtelse biljartvereniging 't Ivoor wist dat het een zware dobber zou hebben aan HCR Prinsen in Haarlo. Dit is immers het team van wereldkampioen Dick Jaspers, die enkele weken geleden nog in Boxtel op bezoek was. 't Ivoor maakte geen schijn van kans en leed een 8-0 nederlaag. Zondag volgt een thuiswedstrijd in Biljartcentrum Boxtel tegen koploper S.I.S. Schoonmaak. Dit duel begint om 13.00 uur.

De overige teams van 't Ivoor deden het wat beter. Zo wist in de avondcompetitie libre team 2 een afgemeten overwinning te boeken op Krijt Op Tijd 2 (27-26). Theo van Dongen won daarin zijn partij. Ad van Os speelde weliswaar prima met een moyenne van 3,71 maar dat bleek niet voldoende voor de winst. Het derde team trok aan het langste eind tegen Het Wapen van Liempde 3 ondanks dat er maar een partij werd gewonnen. Rien Meijs maakte in zijn wedstrijd zo'n groot verschil met Theo de Beer dat de overwinning uiteindelijke toch mee naar Boxtel kon. Team 4 ging kansloos ten onder.

Het driebandenteam aan de kleine tafel zegevierde met de maximale score op Rio Bar 5. Cor van Beers, Patrick Sterrenburg en Henk Goettsch wonnen. Aan de grote tafel werd nipt verloren van BV Uden 1. Cees van Eindhoven redde nog wel de eer voor 't Ivoor.

In de dagcompetitie libre won het eerste team nipt met een punt verschil van Vlijmendorp 1. Daardoor blijven de Boxtelse biljarters aan kop. Team 2 verkleinde het verschil nog wel door 39 punten te scoren tegen Vliedberg 1. Henk de Koning, Frans Maas en Jan Meeuwis wisten hier hun duels te winnen. Team 3 had ook een prima middag zij bonden Rio Bar 3 met 38-28 aan de zegekar. Frans van de Bogaard, Harrie Verhoeven en Frans Maas boekten de winstpartijen.

Team 4 en 5 speelden een broederstrijd op scherpst van de snede. Uiteindelijk trok het laatste team aan het langste eind met een miniem punt verschil. Emanuel Coort speelde de beste partij van de middag met een gemiddelde van 4,16.

Bij het driebanden aan de kleine tafel speelden de vier teams van 't Ivoor tegen elkaar. Team 6 versloeg team 9 met 28-25 en in het duel tussen team 8 en team 7 was het klasseverschil er groot: 30-19.


Liempdse biljarters brutaal aan kop in librecompetitie

Het derde libreteam van biljartvereniging 't Wapen van Liempde gaat aan kop in de competitie. De spelers Patrick Sterrenburg, Edward Kosten en Cor van Beers wonnen thuis van Ons Trefpunt 1 uit Nieuwaal met 26-24. Het eerste libre-team 't Wapen van Liempde verloor in Rosmalen van De Hazelaar: 29-25.

Na afloop van de uitwedstrijd van het eerste libre-team werd alleen een overwinning van Leo van Erp op het wedstrijdformulier gezet. Peter van Lierop verloor nipt. Ook kopman Leo Hastenberg wist net niet te winnen, ondanks een mooie serie van 65 caramboles. Zijn tegenstander was al uit in dertien beurten.

Het tweede libre-team had een onderonsje met 'buurman' 't Ivoor 3 uit Boxtel. Ook die partij ging uiteindelijk verloren: het werd 24-28 voor de Boxtelse biljartploeg. Het kaderteam van 't Wapen van Liempde/Regiobank was vrij deze week.

BBB START MET INDIVIDUELE WEDSTRIJDEN

Team Comsche Hoeve 1 wint libretitel biljartbond

De Comsche Hoeve 1 heeft vrijdag het librekampioenschap voor teams van de Boxtelse Biljart Bond (BBB) binnengehaald. De spelers namen het op tegen 't Krijtje en wonnen met 40-33. Zoals het een echte kampioen betaamt, werden alle tweekampen met twaalf punten gewonnen. Er was daarop echter één uitzondering: Cor van der Steen verloor met 5-12 van Frans Beijssens. Die scoorde hiermee voor de eerste keer dit seizoen het maximale aantal punten.

De prijsuitreiking vindt pas plaats na afloop van de individuele librecompetitie. Vorig seizoen moest deze strijd nog afgelast worden wegens problemen bij het opvullen van bestuursfuncties, maar over twee weken worden op vijf plaatsen in de Boxtelse horeca na een jaar afwezigheid de spreekwoordelijke degens weer gekruist.

VERPLICHTE NUMMERS

In de laatste competitieweek voor teams moesten nog een aantal verplichte nummers worden afgewerkt. Zo werd op maandag in 't Geveltje de wedstrijd De Amateur 1 tegen Het Groene Laken 2 gespeeld. De ballen bewogen zich stroef voort op het omkaderde groene laken en mochten slechts in één partij de twaalf punten aantekenen. Perry Steenbakkers won in een verzorgde partij in veertien beurten het driebanden. Het eindresultaat was 30-35.

Op donderdag speelde in café De Kroeg Het Groene Laken 1 met heel wat meer inspiratie zijn partijen. Er stond immers nog wat op het spel en de overwinning met 43-24 was goed voor een gedeelde derde plaats op de ranglijst. Er werd door tegenstander De Amateur 2 overigens wel een weinig florissant record gevestigd. Slechts 24 punten, een zo gering resultaat werd er dit seizoen nog niet behaald.

PRESTATIE

Ook op donderdag, maar dan in De Comsche Hoeve, werd een een record gebroken, maar het betreft hier wel een prestatie van een heel ander kaliber. Werd een week eerder Kees Karssemakers nog bejubeld omdat hij zijn driebandenmatch in twaalf beurten had afgerond, in de tweekamp tussen Uit de Kom en De Comsche Hoeve 2 wist Gerbrand Elissen deze prestatie ruimschoots te overtreffen door slechts acht beurten te gebruiken. De uitslag was 31-40 en deze was goed genoeg voor een plaats in de top voor beide teams.

EVALUEREN

Het bestuur van de BBB gaat zich de komende tijd beraden over het verloop van de competitie voor teams sinds deze een nieuwe invulling heeft gekregen. De doelstelling om extra spelers aan te trekken is namelijk niet bereikt en de administratie blijkt vrij arbeidsintensief. Ook werd het fictief gemiddelde, waarmee van start werd gegaan, niet altijd als rechtvaardig ervaren. Vernieuwing is mooi, vinden de bestuursleden, maar zij zijn ook blij dat de 'ouderwetse' individuele strijd om de Boxtelse biljarttitel dit jaar weer gewoon doorgaat.

Eindstand: De Comsche Hoeve 1, 570 punten; De Comsche Hoeve 2, 535; Uit de Kom en Het Groene Laken 1, beiden 515.