VAANDELTEAM LIEMPDE TREKT UITEINDELIJK AAN HET LANGSTE EIND

Benauwde thuiszege voor DVG'ers

Het Liempdse DVG is wat onzeker uit de winterstop gekomen. Toch wist de ploeg in eigen huis de eerste drie punten van het nieuwe jaar binnen te halen tegen SCMH uit Mariaheide. Al was het met de hakken over de sloot. Het getoonde spel was in de eerste helft vooral zoals het aantal toeschouwers langs de lijn: matig.

De gasten van SCMH begonnen in sportpark De Roode Bleek sterk door al in de openingsfase in scoringspositie te komen. De bal werd echter wat onbeholpen voorlangs geschoten. DVG antwoordde met een volley van Bas Smulders, maar de keeper was de situatie meester. Het spel ging daarna over en weer zonder oogstrelende combinaties aan beide zijden. De ploegen leden veel balverlies en voetbalden rommelig. Het was rustig voor de beide doelen en als er al een goede voorzet kwam, dan liepen de spelers elkaar voor de voeten. De ruststand was dan ook een goede aftekening van de krachtsverhoudingen in het veld: 0-0.

ENERGIE

In de tweede helft was het DVG dat meer energie in het spel legde en ook meer aansprak maakte op een openingsdoelpunt. SCMH was echter niet geheel ongevaarlijk in de snelle omschakeling, maar de thuisploeg bleef verdedigend op de been. Veel kansen van DVG leken kansrijk, maar óf de afwerking was onvoldoende óf de keeper stond in de weg.

Smulders was nog twee keer dicht bij een treffer. In de een-op-eensituatie met de keeper werd hij echter afgetroefd tot groot ongenoegen van de speler zelf. Ondertussen werd ook de klok een extra tegenstander. Met nog zo'n twintig minuten te gaan, dienden zich de beste kansen aan. Schoten van Bart de Windt en Wilco Voets troffen echter geen doel en een kopbal van Twan van den Broek ging naast. De thuisploeg geloofde in een goed resultaat, maar de bevrijdende treffer bleef vooralsnog uit.

Uiteindelijk werd de strakke voorzet van Wilco Voets door Bas van Houtum in de korte hoek getikt, buiten het bereik van de doelman van SCMH.

AKKEFIETJE

In de laatste minuten van de wedstrijd bleef doelman Raymon Strik alert. Na een akkefietje op het middenveld besloot de scheidsrechter dat het beter was om af te fluiten dan om kaarten te trekken. DVG was daar niet rouwig om; de club kon drie punten bijschrijven.

Zondag 10 februari speelt DVG tegen Nijnsel. Deze ploeg bezit momenteel de eerste plaats op de ranglijst, maar heeft wel drie wedstrijden meer gespeeld.

FOTO BOVEN: Op enkele benauwde momenten na in het slot van de wedstrijd, bleef DVG op de been tegen SCMH. (Foto: Toon van Ruremonde).

Essche amazone pakt Brabantse dressuurtitel

Lynn Peijnenburg (13) uit Esch is afgelopen weekeinde Brabants dressuurkampioen geworden in de klasse D/E Z1. Met haar pony Sulaatik's Vingino verdiende ze een ticket voor de nationale titelstrijd in maart.

De kampioenschappen werden verreden in de Schijndelse manege Molenheide. Lynn kwalificeerde zich voor de finale in vijf selectiewedstrijden. De Essche amazone startte als tweede en reed een stabiele proef, waardoor ze veel achten scoorde. De jury was te spreken over haar manier van rijden en omschreef dit als een 'erg sympathiek beeld'. ,,Het was een lust voor het oog", aldus kenners in de manege. Het wachten duurde lang voordat de definitieve uitslag op het scorebord stond en dus bleef het ook lang spannend voor Lynn.

De tiener, die zes dagen in de week met de ruitersport bezig is, kwam uit voor de Haarense rijvereniging Het Edele Ros en is tweedejaars scholier aan het Maurick College in Vught. Zaterdag 16 maart vertegenwoordigt Lynn de Brabantse kleuren tijdens het NK van de nationale ruitersportfederatie KNHS in Ermelo.

FOTO RECHTS: Lynn Peijnenburg uit Esch in actie tijdens het Brabants kampioenschap. (Foto: familie Peijnenburg).