LEERLINGEN SLUITEN DANSWEEK ONDER LUID APPLAUS AF

Dikke duim voor dansers Angelaschool

PÅL JANSEN

Liz (7) doet midden op de Stationsstraat een danspasje. Zij loopt hand in hand met Pip (7): ,,Ja, we zijn beste vriendinnen!", benadrukt Pip nog maar eens. Zij danste wel eens vaker, maar vond het een beetje saai worden. Maar inmiddels is dat dansvirus bij haar én Liz flink aangewakkerd. Vrijdag beleefde het tweetal samen met alle andere leerlingen de traditionele dansweek van de Boxtelse Angelaschool.

Inmiddels is de dansweek een jaarlijks terugkerende activiteit van de basisschool. Een populaire ook, zo blijkt nog maar eens in partycentre Denziz aan de Stattionsstraat. De tribunes zijn gevuld met trotse ouders en opa's en oma's, die hun mobiel ter hand hebben tijdens het optreden van de kinderen. ,,Dat moet ik straks laten zien aan de ouders", gniffelt oma Margo Kouwenberg, die fungeert als verslaggever ter plaatse. Zij is daar met de 'andere' oma Greet Smits: ,,Ik denk dat in ieder geval Teun het wel goed gaat doen", zegt ze. Margo: ,,Maar het is ook even afwachten hoe die reageert op het publiek."

CREATIEVE UITSPATTINGEN

Dat de kinderen van de Angelaschool vaak creatieve uitspattingen hebben, is niet vreemd binnen het pand aan de Baroniestraat. De school kent immers een rijke traditie aan muziek en dans. Zo ook met de dansweek, waarbij alle kinderen les kregen van zumba-instructeur Marion Veenstra van Denziz of breakdancer Ranil van Peperstraten van RawNeal Dance Studio. ,,Ik gaf de groepen zeven en acht les. De leerlingen van die zes klassen heb ik de basis uitgelegd. Ook kregen zij les in freezes", zegt Ranil. ,,Even simpel gezegd: dat zijn die stilstaande poses in moeilijke houdingen", lacht hij.

Alle kinderen kregen doordeweeks één les van drie kwartier. ,,Allemaal zijn ze naar Marion of Ranil gegaan", zegt leerkracht Yvon Dekkers. ,,Tijdens deze uitvoering laten ze zien wat ze allemaal geleerd hebben."

Dat zij de breakdance-kwaliteiten van Ranil, die ondanks een enkelblessure luid applaus krijgt na zijn demonstratie, of de dansbewegingen van Marion nog niet helemaal onder de knie hebben, weerhoudt het publiek niet om te genieten van hun optreden. Zo is het ook voor Margo en Greet, die een dikke duim in de lucht steken na het optreden van de kleinkinderen.

FOTO BOVEN: Angelaschool Boxtel sloot vrijdag de traditionele dansweek af. Leerlingen krijgen doordeweeks les en laten vrijdag aan alle (groot)ouders zien wat zij geleerd hebben. (Foto: Peter de Koning).

BASKETBALTEAMS VERLIEZEN DUELS IN BAKEL EN ROSMALEN

JRC verliest van rodelantaarndrager

Na twee gewonnen duels op rij, moesten de basketbalmannen van JRC zondag een nederlaag incasseren. Tegen rodelantaarndrager Black Eagles uit Rosmalen nota bene. De vrouwen verloren in Bakel met 68-42 van Yellow Sox.

JRC speelde in sporthal De Braken de wedstrijd vooral tegen zichzelf. In de eerste helft ging het vrijwel gelijk op en waren het vooral de lange Boxtelaren die het verschil maakten. Toch wisten zij niet te voorkomen dat Black Eagles met een minimale voorsprong de rust in ging.

In de tweede helft moest JRC uit een ander vaatje tappen en dat leek in de eerste minuten van het derde kwart te lukken. Aan de hand van Jaap van Loon en Coen van der Meijden pakte de thuisploeg een kleine voorsprong. Lang konden zij daar echter niet van genieten.

Black Eagles wist aanvallend continu een antwoord te vinden op de Boxtelse verdediging en daardoor moest JRC uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de bezoekers uit Rosmalen. Het werd 64-77.

Topscorer aan Boxtelse kant was Jaap van Loon met 14 punten, ook Wouter Doppenberg en Freek Clercx hadden met 10 punten beiden een flink aandeel in de eindscore.

ZWARE WEDSTRIJD

Het vrouwenteam speelde zaterdag hun wedstrijd tegen Yellow Sox in Bakel. Dit was het derde treffen tussen beide ploegen en uit de vorige ontmoetingen was duidelijk dat er een zware wedstrijd op het programma stond.

Hoewel JRC in tegenstelling tot de thuisploeg compleet was, was het begin van de Bakel uitstekend. Al snel stond het 10-0 in het voordeel van Yellow Sox. De Boxtelse vrouwen moesten even omschakelen en kwamen terug in de wedstrijd aan de hand van Mariëlle van Rosmalen en Matske Clercx. Daarna was het echter weer de beurt aan de tegenstander, die het verschil op tien punten zette aan het einde van het eerste kwart.

VOORSPRONG

In het volgende deel van het duel liet JRC zich weliswaar goed gelden, maar kon niet voorkomen dat de thuisploeg uitliep naar een voorsprong van zestien punten bij rust. Ook in het verdere verloop van de wedstrijd was JRC niet bij machte om de achterstand ongedaan te maken. Zodoende eindigde de wedstrijd in 68-42. Van Rosmalen was met 14 punten de topscorer bij de Boxtelse vrouwen.