ODC BEGINT STERK AAN 2E SEIZOENSHELFT

Tricolores leggen in eigen huis BMC op de pijnbank

ODC is het nieuwe kalenderjaar uitstekend begonnen. De tricolores wonnen op eigen veld afgetekend met 4-0 van BMC uit Berlicum. De ploeg van trainer Carlo Vorstenbosch sloeg op de juiste momenten toe. Frank Kuppens en Sjoerd van Lokven zorgden voor de 2-0 ruststand. Na de pauze maakten Dirk van der Struijk en Joep van der Meijden het kwartet aan doelpunten vol. Door de overwinning is ODC opgerukt naar de zesde plaats op de ranglijst.

Het was voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen BMC de vraag hoe ODC uit de winterstop zou komen. De Boxtelaren hadden slechte herinneringen aan de laatste wedstrijd voor Kerstmis. Toen werd in Drunen onnodig verloren van RKDVC. Spits Remco Schellekens kreeg in die wedstrijd twee keer geel waardoor hij tegen BMC aan de kant moest blijven. Trainer Vorstenbosch kon voorin ook geen beroep doen op de geblesseerde Lex van den Biggelaar waardoor er wat geïmproviseerd moest worden. Dat betekende onder meer dat back Just van Wijk naar linksbuiten werd geschoven.

SAAI

In de eerste twintig minuten van de wedstrijd viel er weinig te beleven. Pas halverwege de eerste helft kon de eerste kans genoteerd worden. Sjoerd van Lokven speelde op de achterlijn twee tegenstanders uit en zag zijn schot in de korte hoek door keeper Jesper Langenhuijsen naast getikt worden. Bij de hoekschop die volgde, kreeg BMC de bal niet weg. Via enkele spelers kwam de bal voor de voeten van Frank Kuppens die het overzicht behield en scoorde: 1-0.

Vijf minuten later was het opnieuw raak. ODC kwam er snel uit na een aanval van de bezoekers. Aerd van Brunschot speelde de bal door naar Sjoerd van Lokven die de keeper uitspeelde en koelbloedig afrondde: 2-0. Vlak voor de pauze kregen de gastheren tot twee keer toe de kans om de score nog verder uit te breiden, maar Van der Meijden stuitte op doelman Langenhuijsen en Van Wijk schoot de bal van dichtbij in het zijnet.

TOESLAAN

Na rust namen de bezoekers het initiatief. Het leidde tot een goede kopkans voor Gijs van der Voort die rakelings naast het Boxtelse doel ging. Precies op het juiste moment sloeg ODC weer toe. In de 56e minuut werd de doorgebroken Van Brunschot door een Berlicumse verdediger gestuit waarna de thuisploeg op zo'n twintig meter van het doel een vrije trap kreeg. Specialist Dirk van der Struijk ontfermde zich over de bal en schoot met een mooie curve raak in de bovenhoek: 3-0.

Een kleine tien minuten later viel ook nog de vierde treffer. Van der Meijden tekende voor de treffer door oog in oog met doelman Langenhuijsen het hoofd koel te houden en beheerst te scoren. In het laatste kwartier kreeg ODC nog wat mogelijkheden, maar de scherpte was er af.

KANSRIJK

Met deze overwinning doet ODC goede zaken. De weg naar boven is kansrijk, want de achterstand op nummer twee Haarsteeg is slechts drie punten. Zondag 10 februari gaat ODC in Udenhout op bezoek bij SVSSS. De aftrap van dit duel is om 14.30 uur.

MO15-1: ODC - OJC Rosmalen        13.15

FOTO ONDER: ODC-verdediger Frank Kuppens maker van het eerste doelpunt in duel. De winterstop heeft de Boxtelse ploeg zichtbaar goed gedaan. Tegenstander BMC kwam er vrijwel niet aan te pas en verloor zwaar met 4-0 van de sterk spelende tricolores. (Foto: Hans Verberk).