BOXTEL GEDECLASSEERD DOOR EEN STERK NULAND

Munselploeg niet goed uit winterstop

RKSV Boxtel heeft zich zondag in eigen huis niet kunnen laten gelden na de winterstop. Nulandia was veel sterker dan de Munselploeg en declasseerde haar tegenstander met vier doelpunten. Boxtel wist daar niet veel tegenover te zetten.

Meteen na de aftrap meldde Nuland zich al in het zestienmetergebied van Boxtel, maar deze eerste doelpoging ging voorlangs. Even later kwam Boxtel opnieuw met de schrik vrij, toen de bal werd gecontroleerd in het strafschopgebied. Deze kon echter net voor de Nulandse aanvaller Tom van de Ven weggetikt worden voor hij gevaarlijk werd. De thuisploeg kwam niet veel in het spel voor en wist pas na tien minuten een serieuze uitbraak te forceren. Via twee schijven kwam de bal bij Ramon de Laat. Hij zag zijn inzet echter naast het vijandelijke doel verdwijnen.

Nuland speelde de bal eenvoudig rond in de eerste helft, terwijl Boxtel op de counter loerde. Uit de sporadische balveroveringen wist de thuisploeg geen fatsoenlijke kans te creƫren. Een kans van Gerben van Boxtel had nog wel potentie na goed opkomen van Robin van de Laak en een prima pass via Jesse van Homelen. Het schot mistte echter kracht en precisie. Meteen daarop volgde een tegenstoot van Nuland, maar aan de overkant ging de kopbal naast.

Na een goed half uur kwamen de gasten dan toch op 0-1. Een vrije trap werd weggewerkt en in tweede instantie buiten het bereik van keeper Van den Besselaar in de hoek geschoten. Boxtel drong nog wel wat aan, maar kon geen vuist maken.

GELIJK

In de tweede helft kwam Boxtel al in de eerste minuut op gelijke hoogte na een overtreding van de Nulandse keeper. Waar alle spelers van de Munselploeg vonden dat de goalie het veld moest verlaten, was de scheidsrechter deze mening niet toegedaan. Hij deed het af met een gele kaart en gaf de Boxtelaren een penalty. Deze werd onberispelijk binnengeschoten door Van Homelen.

Dit doelpunt zorgde ervoor dat het thuispubliek liet zich weer liet horen, het hoopte op een mogelijke comeback van Boxtel. Het hernieuwde enthousiasme werd na een uur spelen echter alweer getemperd door een fout beoordeelde kopbal van Van Boxtel. Deze werd opgepikt door Nulandia-speler Van de Ven die de bal knap over keeper Van de Besselaar volleerde en daarmee de 1-2 aantekende.

Boxtel wist weer wat het te doen stond en ging vol in de aanval. De ploeg schoot deze middag echter eenvoudig te kort. In de tien minuten na het tweede tegendoelpunt kreeg de thuisclub nog wel de nodige kansen, maar deze werden niet verzilverd. En zoals zo vaak krijgt men dan de spreekwoordelijke deksel op de neus, want Nuland gooide de wedstrijd definitief in het slot. In de 67e minuut volgde er direct na een vrije trap van Boxtel de counter van Nuland en stond de 1-3 op het scorebord. En het werd allemaal nog erger voor de thuisploeg toen na een vrije trap de bal via een verdediger in het eigen doel belandde. Na 75 minuten stond het 1-4 en kon men concluderen dat de drie punten mee terug naar Nuland gingen.

Boxtel ziet dat het steeds verder wegzakt op de ranglijst en dat er dus nog veel werk aan de winkel is. Zondag 10 februari speelt de Munselploeg tegen het hooggeplaatste Avesteyn in Heeswijk-Dinther. Dan moeten wederom alle hens aan dek. De aftrap is om 14.30 uur.

FOTO BOVEN: Middenvelder Ramon de Laat in duel met een tegenstander. RKSV Boxtel heeft de eerste wedstrijd na de winterstop verloren en zakt verder weg op de ranglijst. (Foto: Hans Verberk).