Danskoppel Conny van de Ven en Hans Toonen (rechts) maakten indruk op het publiek met de foxtrot op de klassieker Una Paloma Blanca tijdens Onbeperkt on Stage in de Tijberzaal van het Baanderherencollege. (Foto: Bas van den Biggelaar).
Danskoppel Conny van de Ven en Hans Toonen (rechts) maakten indruk op het publiek met de foxtrot op de klassieker Una Paloma Blanca tijdens Onbeperkt on Stage in de Tijberzaal van het Baanderherencollege. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

LEERLINGEN GILDENBONDSHARMONIE IMPONEREN MET 'ONBEPERKT ON STAGE'

'Je ziet het: muziek kent geen beperkingen'

LINDA VAN DE WIEL

Een afwisselend en uitbundig programma vol muzikale hoogstandjes. Precies dát wisten het leerlingenorkest van de Gildenbondsharmonie, het smartlappenkoor van zorginstelling Cello én een aantal solisten van deze zorginstelling te bewerkstelligen. Zaterdagavond en zondagmiddag vond een tweetal drukbezochte en zeer geslaagde promconcerten plaats in de Tijberzaal van het Baanderherencollege in Boxtel.

Cello-bestuursvoorzitter en voormalig burgemeester van Boxtel Frank van Beers verwoordde het zaterdagavond treffend: ,,Muziek kent geen beperkingen. En deze muzikanten denken dan ook in mogelijkheden." De potentie van de solisten werd dan ook ten volle benut. Zij werden hierbij ondersteund door een op hoog niveau spelend leerlingenorkest dat alles in het werk stelde om de zangers, zangeressen en andere muzikanten het stralende middelpunt te laten zijn.

Zangeres Samantha Brekelmans straalde in een prachtige blauwe glitterjurk tijdens haar gevoelig vertolking van het nummer Dagboek van Willeke Alberti. Een beetje nerveus voor het optreden was ze wel. Ook DJ Riny (Riny Verschure - red.) vond het heel spannend om het podium te betreden. ,,Maar als ik er sta heb ik er meteen geen last meer van. Als ik los ben, ben ik los", vertelde hij. En inderdaad, de muziekliefhebber stond als een volleerd danser op het podium de twee nummers die hij draaide en waarbij hij ondersteund werd door het leerlingenorkest. ,,Er ik verzorg straks ook de afterparty met mijn disco De Vrolijke Noot."

RAKEN IN HET HART

Maar voordat het zover was, volgden nog vele prachtige optredens. Zo maakte danskoppel Conny van de Ven en Hans Toonen indruk met de foxtrot op de klassieker Una Paloma Blanca. Furore maakte ook zanger Freek Felet. Met zijn uitvoering van het gevoelige nummer Toen Ik Je Zag raakte hij dan ook menig gevoelige snaar. Onder meer die van presentator Kees Berkelmans. ,,Jij weet met jouw stem mensen in het hart te raken", vertelde de spreekstalmeester.
Het podium was ook voor het smartlappenkoor dat de hele zaal aan het zingen kreeg én voor pianist Sjoerd van Heesch. Samen met het orkest speelde hij het lied de Canon in D. ,,Muziek is heel belangrijk voor me", vertelde hij na afloop van zijn mooie optreden. ,,Het haalt me uit de put." Ook Albert van Roosmalen beklom de bühne. De gedreven accordeonist bracht het nummer Boom Boom Bailando ten gehore. ,,Ik speel alles al vijftig jaar alles op gehoor.", vertelde de Boxtelaar trots.

GLITTERJASJE

Ook trompettist Stefan van de Laak maakt al jaren muziek. Hij speelde Het Leven Is Goed en maakte de blits in een glitterjasje dat hij geleend had van presentator Berkelmans. ,,Dat krijg je niet meer terug. Het staat mij veel beter dan jou", grapte de muzikant.
Sjaak van Praag verscheen maar liefst twee keer ten tonele. De eerste keer met zijn eigen draaiorgel, de tweede keer als heuse tambour-maître. Zanger Stephan van Wegberg zette zijn beste beentje voor tijdens zijn uitvoering van 'Per Spoor' van Guus Meeuwis. ,,Als ik Kedeng Kedeng zing, doe dan allemaal maar mee," riep hij. En dat gebeurde. Zijn spetterende optreden ontketende zelfs een meterslange polonaise waarin zondagmiddag ook burgemeester Fons Naterop vrolijk meedeed.