GEMONDE START GOED NA WINTERSTOP

Irene overstijgt zichzelf en wint van nummer twee

Na een aantal nuttige oefenwedstrijden stond voor het vaandelteam van Irene zondag de eerste competitiewedstrijd van 2019 op het programma. Met een nagenoeg fitte selectie en na een teambuildingsavond werd aangetreden tegen de nummer twee van de ranglijst: VV Riel. Irene wist zichzelf in dit duel te overstijgen, al bleek dit niet uit de eerste dertig minuten.

Na een gelijk opgaand begin, met kansen over en weer, was het Riel dat de score opende. Een goede voorzet werd bij de tweede paal binnengeschoten. Vanaf de aftrap viel voor de gastheren, op ongelukkige wijze ook de direct de 2-0.

Irene voetbalde echter onverstoorbaar door en bleef kansen creëren. Binnen enkele minuten had dit resultaat. Linksback Bart Bressers dook voor de goal van Riel op en wist met een subtiele lob de keeper te verschalken.

Vijf minuten later was de stand gelijk door een doelpunt van Rob Groenendaal, die vanaf links de bal keurig binnenschoof. De Gemondenaren bleven op de juiste momenten druk zetten, wat uiteindelijk een corner opleverde. In de scrimmage voor het Rielse doel werd de opgekomen aanvoerder Jurian Schellekens neergehaald. De daarop volgende penalty werd door Owen van Lith benut. Met deze 2-3 voorsprong werd de rust bereikt.

GOEDLOPEND

Direct na de thee had de thuisploeg het geluk aan zijn zijde en scoorde de 2-4. Riel probeerde de druk nog wel verder op te voeren, maar werd niet gevaarlijk. De gasten bleven prima onder de druk uit voetballen en bij een van de goedlopende aanvallen werd rechtsback Kay van de Sande onreglementair gestopt in het strafschopgebied. De penalty werd door Owen van Lith verzilverd (2-5). Riel kwam nog wel een keer tot scoren, maar de zege kwam niet meer in gevaar.

Irene-coach Michael van de Wal keek tevreden terug op de wedstrijd en zag dat de manschappen zijn tactisch plan goed uitgevoerd hadden. ,,Er werd goed gevoetbald en er is karakter en mentaliteit getoond", stelde hij.


TWEE PODIUMPLEKKEN VOOR L'UNION

Schutters uit Liempde schieten met veel succes

Tijdens de nationale indoorkampioenschappen in 's-Hertogenbosch was Sharon van Vroenhoven succesvol. De recurve cadetschutter van de Liempdse handboogvereniging L'Union drong via een goede kwalificatieronde door tot de eindrondes en pakte in de troostfinale gedecideerd het brons op de afstand van achttien meter. Op de rayonkampioenschappen indoor wist Johan Holsken in de compoundklasse de finale te bereiken. Daarin behaalde hij knap zilver.

Van Vroenhoven zette in de plaatsingsronde van het NK nette scores neer en nestelde zich met 527 punten op de vierde plek voor de finales. In de kwartfinale ontspon zich een spannende strijd met Marit van Grinsven uit Volkel en die besliste de Liempdse in de laatste set in haar voordeel: 4-6. In de halve finale moest zij daarop aantreden tegen de latere kampioen Kyra Donners uit Geleen. Deze gaf haar tegenstander geen kans en won het duel met 6-0. In de troostfinale tegen Quinty Roeffen uit Horst gaf Van Vroenhoven maar één setpunt af en hengelde het brons met 1-7 binnen.

Bert van der Wiel nam bij de heren compound deel aan het NK en eindigde met een tegenvallende score van 551 punten als 37e.

PIJP LEEG

Tijdens de rayonkampioenschappen indoor in eigen huis zette de Liempdse compoundschutter Holsken in de tweede klasse na een bescheiden start in de eerste plaatsingsronde, een uitstekende score neer in de tweede ronde. Met een score van 552 punten plaatste hij zich als derde voor de finales. In de achtste finale zette hij Carool Harks uit Geldrop met 133-120 (vijftien pijlen) aan de kant. Nog beter scoorde hij in de kwartfinale, waarin hij Paul Kok uit Eerde met 137-129 versloeg. Tot het uiterste geconcentreerd zette Holsken in de halve finale nog een tandje bij tegen Paul van de Mortel uit Sint-Oedenrode en overklaste hem: 140-130. Voor de kampioenstitel moest hij nu uitkomen tegen Patrick Pennings uit Heeze. Ook hij liet in de voorgaande finalerondes uitstekende scores zien en zette dat in deze finale door. Aanvankelijk wist Holsken nog wel tegenstand te bieden, maar uiteindelijk was bij hem de pijp leeg. Moe gestreden moest hij het hoofd buigen met 137-133, maar behaalde daarmee verdiend het zilver.

In deze klasse kwam voor L'Union ook Marieke Termeer uit, die als elfde geplaatst was met 514 punten. Zij moest de eerste finaleronde het hoofd buigen met 133-136. Karin van der Velden plaatste zich hier als zestiende en laatste voor de finales en ging eveneens ten onder tegen de latere kampioen met 140-125.

GELUKKIG

In de eerste klasse compound nam Van der Wiel als reserve deel. Hij deed het in de voorronde boven verwachting goed en plaatste zich als tiende voor de finales met een score van 558 punten. Daarin verloor hij van Melvin van de Kerkhof uit Beek en Donk met 143-135. Peter de Kroon, ook als reserve binnengekomen, haalde met een nette score van 551 punten de finales nét niet. Erik van der Velden, ook reserve, scoorde behoorlijk maar had in de tweede ronde pech waardoor hij met een score van 541 punten als twintigste en laatste eindigde.

Eerder nog schoten de Liempdse compoundteams voor de 25 meter try-out competitie. L'Union 1 zette hierin goede scores neer en zette Nimrod uit Hintham met 0-10 aan de kant. L'Union 2 had een slechte dag, maar had geluk dat tegenstander EMM Waalwijk verrassend onvolledig aantrad. De Liempdse schutters kropen daarmee door het oog van de naald en behaalden een gelukkige 0-10 overwinning.


BOXTELSE OUTSIDER VERLIEST VAN FAVORIET

Valse start voor Taverbo-Sabo

In de voorjaarscompetitie is het eerst team van de Boxtelse tafeltennisvereniging Taverbo-Sabo ingedeeld in poule D van de derde divisie. Daar trof het afgelopen weekeinde in de openingswedstrijd meteen titelfavoriet Belcrum 1 uit Breda. Outsider Taverbo ging hard onderuit.

Van het team van vorig seizoen zijn Marlotte Staps, Bram Bakker en Michel Sperling overgebleven. Belcrum heeft keuze uit vier spelers en de op papier zwakste speler deze wedstrijd bleef aan de kant, waardoor Peter van Iwaarden, Lennart Slaats en Enrico Schoen aan de tafel verschenen. Belcrum was duidelijk een maatje te groot. Alleen Staps was in staat te scoren voor Taverbo. In haar partij tegen Slaats kwam ze op een 2-0 voorsprong in games, waarna Slaats zich terug leek te vechten in de partij. Diep in de vijfde game was het tenslotte toch Staps die het punt voor Taverbo verzilverde. De andere wedstrijden waren allemaal een prooi voor de ploeg uit Breda, waarbij eigenlijk alleen de dubbelpartij echt spannend was. Taverbo weet dat het door de 9-1 nederlaag de ambities dit seizoen moet temperen.

SENIOREN

Uitslagen afgelopen weekeinde

Belcrum 1 - Taverbo-Sabo 1         9-1
Landgraaf 2 - Taverbo-Sabo 2         2-8
Irene 1 - Taverbo-Sabo 3         8-2
Schijndel 1- Taverbo-Sabo 4         6-4
Taverbo-Sabo 5 - Unicum 8         1-9
Taverbo-Sabo 6 - Kruiskamp '81 3         1-9
Taverbo-Sabo 7 - JCV 7         8-2
Taverbo-Sabo 8 - Smash '73 4         9-1
Taverbo-Sabo 9 - Smash '73 3         6-4

Programma vrijdag 8 februari

Taveres 2 - Taverbo-Sabo 5         19.30
Never Despair 11 - Taverbo-Sabo 9         20.00

Programma zaterdag 9 februari

Taverbo-Sabo 1 - Twenty-one Up 1         15.00
Taverbo-Sabo 2 - TTCV        15.00
Taverbo-Sabo 3 - JCV 3         15.00
Taverbo-Sabo 4 - De Batswingers 1         15.00

JEUGD

Uitslagen zaterdag 2 februari

Red Stars 2 - Taverbo-Sabo 1         4-6
Unicum 1 - Taverbo-Sabo 2         8-2
Never Despair 5 - Taverbo-Sabo 3         3-7

Programma zaterdag 9 februari

Taverbo-Sabo 1 - TTC Middelburg 1         15.00
Taverbo-Sabo 2 - Stiphout 3         10.00
Taverbo-Sabo 3 - Meppers (H) 1         10.00