Afbeelding
Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

VOLLE HUT VOOR NATASJA FASHION DOOR VIRAAL HUTS-FILMPJE

Esko zet Rechterstraat op stelten

RENS VAN DEN ELSEN

Waar een kort filmpje al niet toe kan leiden. Zaterdag stonden de Rechterstraat én Natasja Fashion even op z'n kop door de komst van hiphopproducer Esko. Reden was het filmpje dat eigenaar Natasja Willems een week eerder online zette, waarin ze haar 'Huts-kleding' promootte. Dat werd in korte tijd bijna drie miljoen keer bekeken. Zelf blijft ze nuchter onder alle aandacht: ,,Keileuk zo, toch?"

Huts he niffo, doe normaal he niffo,

Krullen op m'n hoofd en ik space he niffo

Huts he niffo, doe normaal he niffo,

Krullen op m'n hoofd en ik space he niffo

Huts, huts huts

Veel verder dan bovenstaande tekst verstaat iedereen boven de dertig waarschijnlijk niet, maar de jeugd zingt het uit volle borst mee als de artiest het nummer inzet. Het lijkt het hoogtepunt van de middag. Maar tot dan is het vooral lang wachten. Want Esko zou in eerste instantie rond twee uur in Boxtel arriveren, maar dat werd uiteindelijk pas tegen drie uur.

Voor Willems maakt het allemaal niet zoveel uit. Ze rent van hot naar her omdat deze dag ook iedereen zijn bestelling op kan halen. ,,Duurt wel lang hé? Hèdd gin bakske koffie?", roepen wat moeders, die met hun kroost speciaal voor Esko naar de winkel zijn gekomen. Willems reageert vrolijk: ,,Ja hoor, en ook nog wat shotjes als ge wilt."

STRAATTAAL

Waarom de producer (echte naam is Stacey Walroud) zo populair is, blijkt wel als hij eindelijk binnen komt. Een gejuich stijgt op en mobieltjes gaan de lucht in. De drie vrienden Rowan van Doorn (11), Ezra Hogers (12) en Mats van Rooij (11) staan vol verwachting bij de kassa te wachten op hun idool. ,,Wat zijn muziek zo goed maakt? Ze blijven lekker lang in je hoofd hangen", zegt Mats. Alle woorden in straattaal kennen ze niet helemaal, maar ze weten wel dat niet alles even koosjer is. ,,Onze ouders kennen ze al helemaal niet en dat is soms maar goed ook", zegt Ezra ondeugend.

Esko, gehuld in een zwarte hoodie en een grote zonnebril op, loopt achter Willems de winkel door met in zijn kielzog een groot aantal camera's en alle aanwezige fans. ,,Het lijkt de rattenvanger van Hamelen wel", grapt een van de ouders. De producer en Willems slaan nog snel een shotje achterover voordat ze naar achter lopen, waar Esko de kleding gaat signeren en op de foto gaat met zoveel mogelijk aanwezigen. Daar hitst hij zijn fans nog even op om het nummer Huts te zingen, waar zij maar al te graag gehoor aan geven. Een voor een lopen de kinderen weer trots naar buiten, mét een handtekening op hun trui of t-shirt én een foto voor Instagram.

En terwijl achterin de zaak de hiphopmuziek klinkt, komt voor in de kledingwinkel de Nederlandstalige hitlijst weer uit de speaker. Willems lachend: ,,Want dat is toch meer mijn genre."

FOTO BOVEN: Hiphopproducer Esko signeerde zaterdag alle Huts-kleding in de winkel van Natasja Willems. Het zorgde even voor wat chaotische taferelen. (Foto: Bas van den Biggelaar).


KIM VAN BREUGEL OPENT ADVOCATENKANTOOR IN HELMOND

'De mensen kennen me in Boxtel nog'

Ze zat acht jaar achter de kassa bij de voormalige Super de Boer, maar brengt in haar huidige werk een andere boodschap over. De passie van Kim van Breugel is vandaag de dag arbeidsrecht. Met die specialisatie opende de Boxtelse 1 februari haar eigen kantoor in Helmond: KVB advocatuur. ,,Een advocaat lijkt een ver-van-mijn-bedshow voor de meeste mensen, maar bijna iedereen heeft wel eens juridische hulp nodig."

,,Ik heb tijdens mijn jeugd in Boxtel gewoond en er altijd naast mijn studie gewerkt; ik ben begonnen in de afwaskeuken van het voormalig Liduina ziekenhuis", vertelt Van Breugel. ,,Ik kom nog steeds erg graag in Boxtel; ik denk dat veel mensen me nog wel van gezicht kennen." Nu is de oud-Boxtelse getrouwd, heeft ze twee kinderen en woont ze in Helmond Brandevoort.

NIET ZWART-WIT

Van Breugel heeft tien jaar ervaring in het vak en kan een helpende hand bieden aan zowel werknemer als werkgever als het gaat om bijvoorbeeld ontslag, arbeidsconflicten of arbeidsongeschiktheid. Haar doel is om mensen of bedrijven goed juridisch werk te leveren tegen een gunstig tarief, waarin een persoonlijke benadering centraal staat. ,,Kwesties die ik behandel zijn vaak helemaal niet zwart-wit. Daarom vind ik het belangrijk om maatwerk te leveren."

KEURMERK

Kim van Breugel is aangesloten bij de landelijke Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN); haar bedrijf draagt ook het keurmerk van de vereniging. Ook is ze lid van de regionale vereniging Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Breda - 's-Hertogenbosch (VAR). KVB Advocatuur is te bereiken via 06-46 00 89 98, e-mail: kim@kvbadvocatuur.nl of www.kvbadvocatuur.nl. Een kennismakingsgesprek is gratis en is mogelijk bij organisaties op locatie of op Van Breugels kantoor in Helmond aan de Kapelhoeve 4.

FOTO BOVEN: De van oorsprong uit Boxtel afkomstige Kim van Breugel zal voor velen in deze gemeente nog een bekend gezicht zijn. Deze maand opende zij haar haar eigen advocatenkantoor in Helmond: KVB advocatuur. (Foto: Marieke van Zanten).


Ruilbeurs verzamelaars

De Vereniging Boxtelse Verzamelaars (VBV) houdt zondag 10 februari haar maandelijkse ruilbeurs in gemeenschapshuis De Walnoot aan de Reginahof. Bezoekers kunnen hier terecht voor voetbal- en hockeyplaatjes, smurfen, bidprentjes, munten, postzegels, sigarenbandjes, telefoonkaarten, theezakjes, stickers en meer. Speciaal thema deze ochtend is motieven op zakdoeken. De beurs is te bezoeken van 10.00 tot 12.00 uur. De entreeprijs bedraagt voor volwassenen een euro. Kinderen tot vijftien jaar hebben gratis toegang.

Afbeelding