Afbeelding
Foto: Peter de Koning

TWEEDE WENS STAPEL OP SINT IN VERVULLING

Etienne kookt snert voor zoontje Figo

LINDA VAN DE WIEL

Een kookworkshop voor zijn vader Etienne, dát wenste de zevenjarige Figo van Steenhardt Carré tijdens Stapel op Sint in november. En wat bleek: zijn wens is één van de drie die de vrienden van het evenement in kasteel Stapelen in vervulling laten gaan. Figo: ,,Ik wist al een paar weken dat mijn wens zou uitkomen, maar ik heb mijn mond gehouden en niks verklapt."

Er wordt hard gewerkt in de keuken van familie Van Steenhardt Carré in Boxtel. Prei, ui en wortel worden gesneden door kok Wil Sterks en vader Etienne. En tien minuten later staat een volle pan te pruttelen op het fornuis. ,,Mijn vader kan al heel goed koken hoor", vertelt Figo. ,,Maar hij is nog niet zo goed in het maken van erwtensoep." En snert is juist het lievelingskostje van de leerling van de Angelaschool. ,,En ik vind spaghetti óók heel lekker, dus dat gaat hij ook maken."

MONDJE DICHT

De wens voor vader Etienne bedacht Figo samen met zijn moeder Esmee. ,,Ik schreef mijn idee op en gaf het aan een van de Pieten. En een paar weken geleden hoorde ik dat de wens voor papa uit ging komen."
Vanaf dat moment had Figo de zware taak zijn mond niet voorbij te praten. Dit ging hem goed af. ,,Vanochtend kreeg ik in de gaten dat er wat speelde", aldus Etienne. ,,Figo was heel druk en bleef maar praten over het etentje dat we vanavond zouden hebben. Ik dacht namelijk dat we uit eten zouden gaan. Hij begon over de stokbroodjes die hij allemaal ging eten."

Om 13.00 uur kon Figo eindelijk zijn geheim onthullen. Etienne: ,,De bel ging en voor ik het wist stond ik soep te koken. Ik vind het heel leuk dat Figo deze wens voor mij heeft bedacht."

SNERT UIT BLIK

Of hij vaker erwtensoep gaat koken, weet Etienne nog niet. ,,Ik koop stiekem altijd snert in blik. Maar als deze soep heel erg lekker is, ga ik hem vast en zeker vaker maken."

FOTO ONDER: Figo (links) en zijn vader Etienne kijken alvast wat er in de pan zit en of de erwtensoep goed gelukt is tijdens de workshop. Kok Wil Sterks geeft de nodige begeleiding. (Foto: Peter de Koning).