Afbeelding
Foto: Judoclub Liempde

LIEMPDSE JEUGD BOEKT SUCCESSEN

Annabel judokampioen in
Rotterdam, Tiago in Tilburg

De Liempdse judoka Annabel Loman heeft zaterdag gezegevierd tijdens een toernooi in Rotterdam: de Deborah Gravensteijn Classic. Zondag in Tilburg wist Tiago van Breugel de eerste plaats in zijn klasse te pakken op het Kruikentoernooi.

De Deborah Gravensteijn Classic is het grootste mini-judotoernooi voor meisjes tot 12 jaar van Nederland. In een poule van vijf meisjes werd Annabel kampioen door al haar partijen met volle overtuiging te winnen. Daarna moest de jonge Liempdse nog aan de bak om het felbegeerde roze judopak te winnen. Deze partij ging nipt verloren door een beslissing van de scheidsrechter. Het roze pak werd uitgereikt aan de winnaar van het duel tussen de twee poulekampioenen.

Net als in de voorgaande twee jaren kregen alle deelnemers van het toernooi een roze band bij aanmelding en een suikerspin.

KRUIKENTOERNOOI

Tijdens het Kruikentoernooi mocht Manuel van Breugel de spits afbijten. Hij wist echter geen enkele wedstrijd te winnen, ook al stond hij aardig zijn mannetje. Zijn broertje Tiago mocht daarna aantreden en had geleerd van de kleine fouten die zijn broer had gemaakt. Hij won glansrijk alle partijen. Drie keer met een goede houdgreep en een op beslissing van de scheidsrechter.

In de andere groep mochten Fedde van Helvoort en Zyan van Hedel van start. Fedde was zeer gemotiveerd en won drie van zijn vier wedstrijden met een een ippon. Door een nipt verloren duel werd hij uiteindelijk tweede. Zyan veroverde de derde plaats.

Als laatste kwamen Bram van Oorschot, Cas, Gijs en Pim de Wit, Odin van Hedel en Annabel nog aan de beurt. Bram maakte het zijn tegenstanders lastig, maar verloor al zijn partijen. Cas behaalde een mooie derde plaats door onder meer een goede houdgreep. Dit gold ook voor Gijs, Pim en Odin die allemaal in een zware poule zaten. Het brons was het best haalbare. Annabel moest zondag hard knokken maar verloor tot drie keer toe op beslissing van de scheidsrechter. De laatste wedstrijd wist ze wel naar haar hand te zetten. Ze kwam daarmee alsnog op de derde plaats.

FOTO BOVEN: Judoka Annabel Loman uit Liempde in het roze pak, wist dit uiteindelijk niet te behouden, maar werd wel kampioen in haar poule. (Foto: Judoclub Liempde).


BC '80 2 opent competitie met volle winst

BADMINTON

Badmintonclub BC '80 is gestart met de voorjaarscompetitie van de Bossche Badminton Federatie. Van januari tot juni komen vier teams in actie.

BC '80 2 mocht onlangs het spits afbijten met een thuiswedstrijd tegen het eerste team van Orbit 2001 uit Vlijmen. Piet Boleij, Paul van der Heijden, Karin Prinsen en invaller Monique Brouwer wonnen met 10-6. Boleij pakte de volle winst, met zes gewonnen sets. Brouwer won eenvoudig haar singlepartij en was daarmee erg belangrijk voor het Boxtelse team. De andere drie teams van BC '80 komen later in actie.

Mensen die (recreatief) willen badmintonnen, kunnen elke dinsdag bij BC '80 terecht in sporthal De Dommel. Jeugd van 19.00 tot 20.00 uur, volwassenen van 20.00 tot 22.30 uur. Meer informatie is te vinden op www.bc80-boxtel.nl.


Taverbo-Sabo 4 neemt leiding over in BRTC-klassement

RECREATIEF TAFELTENNIS

De topper tussen de nummers een en twee in de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC), De Horntreffers en De Firma Fotografie, eindigde maandag in een gelijkspel: 5-5. Taverbo-Sabo 4 nam met 9-1 monsterzege op Taverbo-Sabo 2 leiding in het klassement over.

Taverbo-Sabo 3 trakteerde Rotsvast op een onverwachte nederlaag: 7-3. Grand café Rembrandt liep door een 6-4 zege op De Dommel verder weg van de onderste plaats en passeert ook nog Taverbo-Sabo 2.

Standenlijst per 4 februari

Taverbo-S. 4        90-60        Taverbo-S. 3        100-48

Horntreffers        90-59        Rembrandt        100-32

Firma Fotogr.        100-55        Taverbo-S. 2        90-30

Taverbo-S. 1        90-52        De Dommel        90-29

Rotsvast        90-52

FOTO ONDER: De Horntreffers (in het rood) met links Hans van Weert en aan tafel Wim van Aarle, speelt tegen De Firma Fotografie. De wedstrijd eindigde gelijk. (Foto: Hans Verberk).

Afbeelding