Praten over de verbinding landbouw en stad

De leden van Herenboeren Wilhelminapark in Boxtel houden woensdag 13 februari een thema-avond over Stad-Voedsel-Landbouw. Geïnteresseerden zijn vanaf 20.00 uur werlkom in het Oertijdmuseum aan de Bosscheweg 80.

Gastspreker is Jan-Eelco Jansma, deskundige op het terrein van veranderende voedselsystemen rond steden. Daarna is er alle ruimte voor discussie en debat.
Jansma werkt voor Wageningen University & Research en is verbonden aan AERES Hogeschool en Flevo Campus in Almere. Landbouw verbinden aan maatschappelijke thema's is de rode draad in zijn professionele leven. Hij slaat daarbij bruggen tussen schijnbare tegenpolen als landbouw en stad.

ONDER DE LOEP

Herenboeren is een van die initiatieven die voortgekomen is uit de dynamiek rond stad, voedsel en landbouw van de afgelopen tien jaar. Tijdens deze avond wil Jansma deze dynamiek onder de loep nemen en uiteen zetten waar deze uit voortkomt, wat het heeft opgeleverd en wat de betekenis is.

Aanmelden voor deze avond is mogelijk via e-mail: wilhelminapark@herenboeren.nl. Kijk voor meer informatie ook op www.herenboerenwilhelminapark.nl.


Vrijwilligers

Het landelijke programma Het Bewaarde Land van IVN Natuureducatie zoekt vrijwilligers of zogeheten 'wachters' in Boxtel. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden. Vanavond, donderdag 7 februari is er een informatieavond van 19.30 tot 21.30 uur in brede school De Wilgenbroek, Dr. De Brouwerlaan 74. Meer informatie: www.hetbewaardeland.nl.

Witte Zusters

Zuster Tiny Holscher geeft zaterdag 9 februari tussen 10.30 en 12.00 uur een presentatie over de witte zusters in bibliotheek Boxtel aan de Burgakker. Zij gaat daarbij in op dieperliggende vragen, zoals de drijfveren van de congregatie.