Afbeelding
Foto: Sander van Kasteren

ERNST DUBBING LIJFT BOXTELAAR IN

Racetalent Kas Beekmans start in Europe Talent Cup

Het Boxtelse racetalent Kas Beekmans (14) maakt vanaf het komend motorraceseizoen deel uit van het team Ernst Dubbink Eveno Racing. Met dit team gaat hij van start in het Spaanse EuropeTalent Cup moto3 kampioenschap. ,,Dit is een hele mooie kans", aldus Kas, die hiermee een stapje hogerop kan in zijn racecarrière.

In het Spaanse kampioenschap rijden snellere motoren die worden geleverd, afgesteld en onderhouden door zijn nieuwe team. Ook denkt de jonge motorracer dat de erkenning hem wellicht sponsors op kan leveren, want die zoekt Kas nog steeds: ,,Racen blijft een heel dure sport."

Sinds zijn vierde levensjaar is de jeugdige Boxtelaar al bezeten van motorracen. Hij beheerste het rijden op een minibike eerder dan op een fiets. Dat leidde ertoe dat hij in 2016 als 'rookie of the year' de NSF 100 cup binnenkwam en daar twee jaar later won. Vanaf dat moment was het zoeken naar een passend vervolg, want de opvolger van deze klasse, de moto3, wordt niet in Nederland verreden. Dus is er veel geld en een solide basis nodig.

Die hoopt Kas nu bij Ernst Dubbink te vinden. De teamleider is zelf een oud-racer en stelt zich als doel jong talent verder te helpen. Kas maakte het afgelopen seizoen indruk op hem toen hij vanuit de Dutch Racing Academy al wat 'proefritjes' mocht maken in de moto3-klasse. Hij overtrof zijn eigen verwachting en slaagde erin een 28e startplek te bemachtigen in een veld van 54, vaak meer ervaren racers. Dit viel ook Dubbink op, die de Boxtelaar nu dus inlijft.

,,Hij heeft laten zien dat hij stappen kan en wil maken in zijn racecarrière", meldt Dubbink die met zijn team beide rijders ook van mentale en fysieke coaching zal voorzien.

FOTO ONDER: Kas Beekmans wordt 9 maart officieel ingelijfd in zijn nieuwe team in café 'n Tip in Daarle. (Foto: Sander van Kasteren).