Afbeelding
Foto: Pål Jansen

Concordia geeft promconcert in Classic Park

Fanfare Concordia is volop bezig met de voorbereidingen op promconcert 'Classic Meets...' op vrijdag 5 en zaterdag 6 april. Dat wordt gehouden in automuseum Classic Park aan de Koppenhoefstraat in Boxtel.

Classic Meets... verwijst niet alleen naar de locatie, maar ook naar de begrippen tijd en dynamiek, vertelde medeorganisator Janneke van Houtum eerder in deze krant: ,,We willen laten zien dat we in beweging zijn. In de tijd, in de ruimte maar ook met onze muziek. We gaan via klassiekere werken naar modernere. Maar ook zal er iets met planeten, werelddelen en landen te zien zijn." Het concert brengt een mix van allerlei uitingsvormen samen. Een show met zang, dans, licht, een mooi aangekleed podium.

De invulling van het programma kent een diversiteit aan artiesten. Zo doen de uit Boxtel afkomstige zangeres Joia Rath en muzikant Patrick Hendriks een duit in het zakje. Paaldanseres Zoë Timmermans treedt, net als operazangeres Marianne van den Dungen en een dansduo. Voorts laat het Vrilkhovens Strijkkwartet van zich horen.

Inmiddels is de kaartverkoop gestart: tickets kosten 12,50 euro en 7,50 euro voor kinderen. Kaarten bestellen kan via fanfareconcordiaPROM2019@outlook.com. Daarnaast zijn er allerlei verschillende arrangementen. Meer informatie daarover via www.fanfareconcordialiempde.nl. Bij supermarkt Coop aan de Nieuwstraat zijn vrijkaartjes te winnen door naam en telefoonnummer achter op de emballagebonnen te schrijven en die in te leveren.


Slagwerkduo doet D-examen in De Serenade

De slagwerkers Teun Bressers (15) en Dominique van Laarhoven (16) leggen zondag 24 februari in sociaal-cultureel centrum De Serenade in Liempde hun D-examen af.

De twee tieners zijn samen in 2011 gestart met drummen bij fanfare Concordia en spelen sinds het behalen van hun B-diploma in 2013 mee in de slagwerkgroep van het muziekkorps.

Het D-examen wordt afgenomen in concertvorm. Teun en Dominique drummen ieder een aantal nummers afzonderlijk, maar ook als duo. Bovendien worden enkele stukken met de complete slagwerkgroep vertolkt. De uitvoering wordt ter plaatse beoordeeld door examinatoren. Meteen na afloop horen de twee drummers horen direct na afloop of ze geslaagd zijn.

Het gratis examenconcert in De Serenade (Oude Dijk 117) start om 10.30 uur en duurt twee uur. Teun en Dominique zorgen zelf voor de presentatie.

Gemonde


Kaartavond gilde

Het schuttersgilde in Gemonde houdt morgen, vrijdag 8 februari om 20.00 uur een kaartavond in het clubgebouw Datmunda aan de Kaal Hoefsteeg. Bezoekers kunnen rikken en jokeren voor diverse prijzen. Het inschrijfgeld bedraagt 2,50 euro.

Afbeelding