Afbeelding
Foto: Peter de Koning

DRIE WERKGROEPEN GEFORMEERD

Coöperatie Ouderen in Regie maakt voortvarende start

Hoewel de officiële oprichting van de coöperatie Ouderen in Regie nog moet plaatsvinden, is de start succesvol, concludeert voorzitter Ad van den Brand van de gelijknamige stichting. De eerste vijftig geïnteresseerden hebben zich al gemeld tijdens een eerste vergadering. ,,We moesten stoelen en tafels bijschuiven", aldus Van den Brand.

Stichting Ouderen in Regie presenteerde donderdag 10 januari in deze krant haar plannen voor het oprichten van een coöperatie. Die moet zorgen voor meer draagvlak onder senioren zodat doelstellingen van Ouderen in Regie op het gebied van wonen, welzijn en zorg voor senioren worden gerealiseerd. De stichting (en binnenkort ook de coöperatie) zet zich onder meer in voor woonprojecten waarbij welzijn en zorg dichtbij huis (in de wijk) worden georganiseerd. ,,Er zijn drie werkgroepen geformeerd", geeft Van den Brand aan. ,,Eén daarvan onderzoekt bijvoorbeeld de exacte behoefte naar seniorenwoningen in Boxtel."

Ook gaat een groepje zich bezighouden met de woonvisie van Boxtel zodat daarin aandacht komt voor onder meer gemeenschappelijke ontmoetingsruimtes in nieuwe en bestaande wijken. Daarnaast zal een clubje mensen zich inzetten voor de administratieve taken die komen kijken bij het oprichten van de coöperatie. Naar verwachting gaan de statuten halfweg april naar de notaris.

De leden van de bijna opgerichte organisatie zullen beleid en bestuur bepalen. Hoewel er gerekend werd op een twintigtal mensen die tijdens de eerste vergadering in residentiehuis Elisabethsdael aanschoven, waren circa vijftig mensen aanwezig. Geïnteresseerden kunnen zich als lid aanmelden via de website www.oudereninregie.nl/cooperatie.

Boxtel

Drieklank in MuBo

In de lezing Drieklank komen literatuur, beeldende kunst en muziek samen. De presentatie van Marja Reitsma-Vrijling (beeldende kunst), Bram Noot (literatuur) en Joop de Weger (muziek) is zondag 10 februari om 11.15 uur in museum MuBo aan de Baroniestraat in Boxtel. De entree voor de lezing bedraagt vijf euro. Aanmelden via e-mail: info@muboboxtel.nl.