Afbeelding
Foto: Bas van den Biggelaar

FAIRTRADE-ZAAK KRIJGT EEN NIEUWE NAAM

Wereldwinkel naar bibliotheek Boxtel

De naam Wereldwinkel verdwijnt uit Boxtel, maar de zaak zelf keert terug. De fairtrade-winkel gaat in ieder geval tot 2020 in kleinschalige vorm verder in de bibliotheek aan de Burgakker. Mogelijk de jaren erna ook nog, maar dat staat nog niet vast. De lokale stichting opereert voortaan zelfstandig.

Als zich in de bibliotheek meer partijen vestigen die elkaar kunnen versterken, hoopt de Wereldwinkel er ook vanaf 2020 een nieuwe toekomst op te bouwen, meldt Frank Geurtz, de enig overgebleven bestuurder.

De Wereldwinkel sloot op 1 december jongstleden de deur aan de Rechterstraat. Vorige week maakte deze krant bekend dat op die locatie een bierspeciaalzaak komt. Over een doorstart in de bibliotheek was al langer sprake, maar deze week zijn daarover knopen doorgehakt. Gisteravond zijn de 25 vrijwilligers die voor Wereldwinkel werken daarover geïnformeerd.

De vestiging van de fairtrade-zaak in de bieb past in het streven om van het boekenpaleis een ontmoetingsplaats te maken à la de Sint-Petruskerk in Vught, met verschillende maatschappelijke functies en ruimte voor kleine ondernemingen.

FOTO BOVEN: Frank Geurtz in de ruimte van de bieb waar de Wereldwinkel een plek krijgt. (Foto: Bas van den Biggelaar).