Vragen D66 over muziekonderwijs via twee loketten

Naar aanleiding van een artikel in deze krant op 17 februari over de harmonieën en fanfares en www.muziekloketboxtel.nl, heeft D66 vragen gesteld aan het college van B en W. Een gedeelte van dit artikel is later gecorrigeerd: het convenant dat de hafa's tekenden heeft betrekking op de samenvoeging van hun opleidingen, niet op het Muziekloket. Desondanks is er volgens de raadsfractie onduidelijkheid ontstaan over het Boxtels muziekonderwijs.

De fractie van D66 vraagt onder andere naar de mening van het college over het bestaan van meerdere muziekloketten. Eerder zei wethouder Marusjka Lestrade al in deze krant dat zij liever alles via het gemeentelijke loket (CultuurBox) ziet gaan. Verder vraagt de partij naar hoe de gemeente is geïnformeerd en naar de financiering van het Muziekloket.

Ook is er gevraagd naar het systeem van muziekvouchers, de extra subsidie die de hafa's hebben ontvangen na het faillissement van MiK en de samenwerking tussen de scholen, Brede Scholen Boxtel en de muziekgezelschappen.


Podiumbeest op zijn 'Paasbest' in Podium Boxtel

Cabaretier Max van den Burg staat donderdag 7 februari met zijn show Paasbest op de planken van Podium Boxtel aan de Burgakker. De voorstelling begint om 20.15 uur.

In deze jubileumshow (het is zijn vijfde) laat podiumbeest Van den Burg de bezoekers alle hoeken van het toneel zien. Goed gekleed en met een geurtje op huppelt hij door tien jaar cabaretgeschiedenis en komen er in sneltreinvaart herkenbare types, kleurrijke verhalen en leuke liedjes langs in een hip nieuw jasje. In dit eenmansspektakel rijgt de cabaretier heden en verleden op geheel eigen wijze aan elkaar en schoffelt hij er vrolijk op los in de politiek correcte wereld.

Kaarten voor de voorstelling kosten negentien euro en zijn in de voorverkoop in Boxtel verkrijgbaar bij Hebbes (Markt), Jumbo (Oosterhof) en Marimba (Van Beekstraat) en in Liempde bij Drogist Bewust Beter (Raadhuisplein 2) of via www.podiumboxtel.nl.