Afbeelding
Foto: Peter de Koning

GER EN MARTIEN GROENENDAAL

Diamanten paar in Gemonde

JULES HAMELEERS

De Gemondse broers Harrie, Wout en Martien Groenendaal trouwden zestig jaar geleden met hun bruiden Mariet Schepens, Riek Schakenraad en Ger van Oirschot; op hetzelfde moment, in dezelfde kerk. Mariet en Wout zijn helaas overleden, maar Martien en Ger vierden zondag feest op dezelfde plaats waar ze dat destijds ook deden: zaal Kloosterzicht.

,,De avond was helemaal geweldig'', vertelt Martien trots. Zoon Mark, dochter Anja en de vier kleinkinderen waren uiteraard aanwezig. ,,En het Smartlappenkoor is komen optreden. Ik zong de solo bij Zeven Rode Rozen en we kregen zestig rozen aangeboden." Maar het hoogtepunt was toch een moment met zijn Ger: ,,Ik vroeg haar, waar iedereen bij was, of ze met mij door wilde naar het platina huwelijk. Daar zei ze volmondig ja op."

Martien en Ger hebben veertig jaar Landbouwmechanisatiebedrijf Groenendaal BV gerund, maar hebben nu een stapje terug gezet. Toch zijn ze nog actief: Ger tuiniert en naait graag en Martien heeft afgelopen jaar voor de 25e keer de Nijmeegse Vierdaagse gewandeld

Hoe ze het zo lang vol hebben gehouden met elkaar? ,,We hebben het geluk dat we nooit ziek zijn geweest of iets dergelijks, daarom hebben we het ook zo lang kunnen volhouden in het bedrijf", zegt de Gemondenaar. ,,Maak je maar geen zorgen hoor, het dondert en het bliksemt hier ook wel eens. Maar ze is nog niet bij me weggelopen, dus het zal wel goed zijn", lacht hij.

FOTO BOVEN: Ger en Martien Groenendaal mooi opgedost voor hun diamanten huwelijksfeest op dezelfde plek waar ze zestig jaar geleden ook hun huwelijk vierden: zaal Kloosterzicht. (Foto: Peter de Koning).

Boxtel

Tim Vreugdenhil

De Druk van Geluk heet het programma dat de Amsterdamse dominee Tim Vreugdenhil vanaf 20.00 uur in de protestantse kerk aan de Clarissenstraat. Hij in op de maakbaarheid van geluk en de vraag of de Bijbelse traditie zoiets als geluk kent. De entree is gratis. Aanmelden: alicebremmer@hetnet.nl of 06-43 28 94 81.


BIJEENKOMSTEN VANONDERSTEBOVEN

Viermaal praten met aandacht

Stichting VanOndersteBoven houdt de komende maanden vier bijeenkomsten rondom het thema 'aandacht'.

Hoe verleg je in een tijd van talloze externe prikkels je aandacht naar binnen, naar wat er echt toe doet in het leven? Die vraag komt onder andere aan bod tijdens de vier samenkomsten. De eerste is zondag 10 februari, onder de noemer 'met aandacht'. Het programma omvat een inleiding, teksten, muziek en dialoog. De volgende bijeenkomsten zijn op de zondagen 10 maart, 14 april en 12 mei, telkens van 11.00 tot 12.30 uur.

De bijeenkomsten vinden plaats op De Kleine Aarde, Klaverblad 13, Boxtel. Deelname kost vijf euro. Aanmelden kan via e-mail: vanondersteboven@gmail.com of www.vanondersteboven.com.


Prijsexplosie in Oosterhof

In het Boxtelse winkelcentrum Oosterhof vond zaterdag de eerste Prijsexplosie van 2019 plaats. Opnieuw werden cadeaus uitgedeeld onder tien klanten die in januari hun kassabon met naam en adres in een van de verzameltonnen deponeerden. De hoofdprijs, een Philips smart-tv werd gewonnen door familie Van der Vliert.

De overige prijswinnaars kregen een waardebon uitgereikt door de ondernemers die zijn aangesloten bij de winkeliersvereniging. Het gaat om de familie Smits, mevrouw Gerrits, familie Van Engelen, familie Van Esch, mevrouw Van der Sloot, familie Huijberts, familie Van Weert, familie Van der Schoot en mevrouw Van Olphen, hebben waardebonnen ontvangen. Vanaf 15 januari staan de Prijsexplosie-tonnen opnieuw opgesteld in Oosterhof.

(Foto onder: winkeliersvereniging Oosterhof).

Afbeelding