Afbeelding
Foto: Scouting Boxtel

SCOUTING ZAMELT GELD IN MET DINER

Restaurant De Zeven Zuilen staat als een huis

Hoewel er geen servies in het rond vloog, was de Griekse dineravond van Scouting Boxtel heel geslaagd. Zaterdag haalden de vrijdagverkenners (jongens van elf tot vijftien jaar oud) geld op voor een activiteit tijdens hun zomerkamp. Dit jaar had het restaurant een Grieks thema en de naam 'De Zeven Zuilen'.

Vanaf zes uur kwamen de gasten aan bij de blokhut van Scouting Boxtel. Hier werden ze verwelkomd bij het olympisch vuur en doorverwezen naar de ontvangstruimte, waar een welkomstdrankje klaarstond. Na een inleidend verhaal over Griekse strijders werden de bezoekers in een Trojaans paard naar de eetzaal gebracht. Daar aangekomen voorzagen de verkenners hen de hele avond van eten, drinken.

Tussen de gerechten door werden de gasten vermaakt met een aantal woordgrappen, die erg goed ontvangen werden. Ook was er tijd voor een quiz, waarin onder andere duidelijk werd hoe de Grieken wijn maken. Na het dessert volgde nog een toneelstuk door de verkenners. Hierin werd iemand uit de Griekse oudheid in de huidige tijd geplaatst.

De avond werd afgesloten met koffie en thee. Hierbij werden de verkenners bedankt. De jongens waren heel de avond druk bezig geweest achter de bar, in de bediening, in de afwas, in de keuken en met het entertainen van de gasten.

FOTO ONDER: De vrijdagverkenners hebben de hele avond hard gewerkt om hun gasten zo goed mogelijk te verzorgen. (Foto: Scouting Boxtel).


Meneer Monster: slapstick voor kinderen

Podium Boxtel brengt zondag 3 februari de voorstelling van Meneer Monster: Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft. Het kindertheaterprogramma begint om 10.30 uur.

Het verhaal is een bewerking van het bekende kinderboek van Werner Holzwarth en Wolf Elbruch. Dat vertelt over Mol die op het moment dat hij boven komt ineens op zijn kop gepoept wordt. Hij gaat op zoek naar de dader en ontmoet een aantal wonderlijke dieren.

Kinderen vanaf twee jaar kunnen een hilarische slapstickvoorstelling verwachten. Kaarten kosten tien euro en zijn in de voorverkoop in Boxtel verkrijgbaar bij Hebbes (Markt), Jumbo (Oosterhof) en Marimba (Van Beekstraat) en in Liempde bij Drogist Bewust Beter (Raadhuisplein 2) of op www.podiumboxtel.nl.