Singer-songwriters strijden om ticket voor Boxrock

De tweede voorronde van Boxrock staat zondag 3 februari in café De Kerk in het teken van akoestische muziek. Singer-songwriters als Hematic, Ilona Weiss en On The Edge gaan met elkaar de strijd aan om een ticket voor de finale.

De voorronde begint om 14.30 uur. Na de drie acts is er nog een optreden van Stef van den Heuvel, die bekend is als deelnemer aan The Voice Kids in 2017. De jury, bestaande uit organisatoren Patrick Hoppenbrouwers, Viktor van Dooren en Hans Denteneer bepalen uiteindelijk welke artiesten doorgaan naar de eindstrijd.

De finale is op zondag 17 februari in café Dok12 aan de Markt. Daar wordt bepaald welke twee muziekgroepen of muzikanten tijdens de derde editie van Boxrock op zaterdag 3 april mogen spelen.


Boxtelse Fenne zingt Eva Cassidy in Podium Boxtel

De Boxtelse zangeres Fenne van Wuijtswinkel zingt zaterdag 2 februari nummers van Eva Cassidy in Podium Boxtel. Begeleid door gitarist Roeland Heesbeen vertolkt zij vanaf 20.15 uur liedjes van het album Songbird.

De Amerikaanse zangeres Cassidy werd eigenlijk pas bekend ná haar dood in 1995. Het compilatiealbum Songbird werd twee jaar later uitgebracht en bereikte de eerste positie van de hitlijsten in Engeland en Amerika.

Van Wuijtswinkel, bekend van haar rol als Maria Magdalena in de musical Jesus Christ in Concert in 2016 deelt het podium met gitarist Heesbeen. Samen zetten zij zaterdag Cassidy muzikaal in het zonnetje en halen samen met het publiek dierbare herinneringen op aan het leven van de zangeres.

Kaarten voor de voorstelling kosten 12,50 euro en zijn in de voorverkoop in Boxtel verkrijgbaar bij Hebbes (Markt), Jumbo (Oosterhof) en Marimba (Van Beekstraat) en in Liempde bij Drogist Bewust Beter (Raadhuisplein 2).