Afbeelding
Foto: Paul Melis

MODEFILMPJE UIT BOXTEL GAAT VIRAL

Natasja Fashion helemaal overdonderd door Huts

LINDA VAN DE WIEL

Compleet verbluft is ze: Natasja Willems, eigenaresse van Natasja Fashion in Boxtel. Vrijdag plaatste ze als grap een filmpje over kleding, petten en heuptasjes met het logo 'Huts' op Facebook. Dit geintje veranderde in 'booming business' en het filmpje is inmiddels al meer dan een miljoen keer bekeken. Ook met de verkoop van de artikelen loopt het storm. ,,Dit is écht niet meer normaal."

Het idee iets te doen met het populaire nummer 'Huts a Niffo' kwam spontaan op bij Willems. ,,Ik heb wat shirtjes, petjes, hoodies en heuptasjes besteld en laten bedrukken. Ik dacht dat dit wel leuk zou zijn voor carnaval." Ze vervolgt: ,,Vrijdagavond maakten we spontaan een filmpje. We hebben het meteen online gegooid, zonder het terug te kijken."

WARE HYPE

De spontane actie groeide uit tot een ware hype, met ruim 24.000 reacties, 2.400 likes, meer dan vijfhonderd deelacties en een dikke miljoen views. ,,Ik ben totaal overdonderd. We trokken wat raars aan en maakten in 'plat Boxtels' dit filmpje. En sindsdien word ik belaagd door de media. Ik ben zelfs geïnterviewd door SBS 6 en Omroep Brabant. En de huts-artikelen vliegen over de toonbank", vertelde Natasja maandag. Dinsdagavond was ze nog te horen tijdens de Coen & Sander Show op Radio 538. Daar kreeg ze ook rapper Esko aan de lijn, die verkondigde dit weekend een bezoek aan haar winkel te brengen.

RARE FRATSEN

Wat huts betekent weet Willems inmiddels ook: ,,Het is Marokkaanse straattaal en staat voor het geluid dat een slagroomspuit maakt. En niffa betekent neef." Ondanks de gekte gaat het gewone leven ook gewoon door hoor. Ik ben nu op inkoop in Duitsland", aldus Willems. Een nieuwe 'like en win-actie' heeft Willems nog niet paraat. ,,We hebben nu natuurlijk huts-acties. En daarna is het wel even klaar met rare fratsen."

FOTO LINKSONDER: De belangstelling voor het filmpje dat Natasja Willems vrijdag als grap op Facebook plaatste, overtrof haar stoutste verwachtingen.

Boxtel

Archeologisch vondsten

Bij de herinrichting van de Boxtelse Markt zijn tal van archeologische vondsten gedaan. Zaterdag 2 februari wordt van 10.00 tot 13.00 uur bij de ArcheoHotspot van het Oertijdmuseum aan de Bosscheweg een vervolg gegeven aan het wassen en sorteren daarvan.

Afbeelding