Afbeelding
Foto: Peter de Koning

ZESDE EDITIE DENZIZ WITH THE STARS STAAT VOOR DE DEUR

Acht Boxtelaren waggelen in stijl

RENS VAN DEN ELSEN

Het kost wel wat tijd en moeite om van nul danservaring tot een soepele rumba te komen, maar plezier hebben de deelnemers van Denziz with the Stars (DWTS) in elk geval genoeg. Zaterdag, 9 februari staat de zesde editie op het programma in de dansschool aan de Stationstraat. Acht bekende Boxtelaren binden dan de strijd met elkaar aan in een carnavaleske danswedstrijd.

Oosterhof-ondernemers Hans van Erp van Dierenspeciaalzaak Boxtel en Mark van den Biggelaar van de gelijknamige DA-drogist zijn er bijna klaar voor. Gebroederlijk zitten ze naast elkaar aan tafel om over hun deelname aan DWTS te praten. Van Erp haalt voor zijn 'concullega' nog een kop koffie, maar zegt daar meteen met een grote grijns bij: ,,Volgende week krijg je hem over je broek!" De mannen delen zo tijdens het gesprek regelmatig plaagstootjes aan elkaar uit. ,,Ging laatst het alarm af in de drogist, zag ik Hans op de bewakingsbeelden met mijn etalagepop staan dansen", grinnikt Van den Biggelaar.

Organisator en Denziz-eigenaar Marion Veenstra straalt als ze de twee bezig ziet. ,,Eigenlijk is de hele aanloop naar DWTS voor mij veel leuker dan de avond zelf. Die is immers zo voorbij, de voorbereiding duurt veel langer en we hebben zoveel lol met alle deelnemers", vertelt ze enthousiast. Veenstra ziet als dansleraar van hoever vrijwel alle amateurdansers moeten komen. ,,Deze heren hebben misschien wel de moeilijkste dansen van de avond (Hans doet de cha-cha-cha en Marc de rumba - red.), zie dat als ongeoefende danser in een paar maanden maar eens onder de knie te krijgen", licht ze toe.

LANG GELEDEN

Geheel onbekend met dansen zijn de twee ondernemers niet, maar het is allemaal wel lang geleden. ,,Het kan goed dertig jaar terug zijn dat ik les had bij dansschool Robben in Bellevue, maar daar is niet veel meer van blijven hangen", vertelt Van Erp. Voor Van den Biggelaar geldt hetzelfde. ,,De simpele danspassen kan ik me nog wel herinneren, maar dit is andere koek." De ondernemers vinden het vooral lastig dat, als ze dan eindelijk een paar pasjes onder de knie hebben, er weer meer bij komen. ,,Om moedeloos van te worden", noemen ze het zelf.

Ondanks alle grappen en grollen onderling, nemen ze hun deelname erg serieus. Het kost volgens de twee heren best wat tijd, maar dat hebben ze er graag voor over. ,,Je merkt dat het ook wat met je omgeving doet. Familie, vrienden en klanten vragen regelmatig hoe het met de voorbereiding gaat", vertelt Van Erp. ,,Ik heb een klant die bijna dagelijks een keer de winkel in roept 'Hé, dancing queen!' Leuk toch?", voegt zijn Oosterhofcollega er aan toe.

Hoewel de deelnemers allemaal voor goud willen gaan, kan er maar één winnen. Een jury die bestaat uit prins Donald V (Christian van Zogchel), Geert Hoes, Remy Jansen en Bram van der Sloot (winnaar kolderprijs van vorig jaar), mogen de punten verdelen. Veenstra houdt zich bewust buiten het jureren. ,,Dat ga ik niet doen, voor mij zijn het allemaal winnaars. Ik vind het knap dat ze zo uit hun comfortzone durven te stappen", geeft ze aan.

DWTS begint zaterdag 9 februari om 19.30 uur in partycentre Denziz aan de Stationstraat. Van Erp en Van den Biggelaar nemen het dan op tegen Mary van Stekelenburg van De Comsche Hoeve, café De Fellenoord en de Boxtelse Watermolen, oud-adjudant én jeugdprinses Angelique Verheule, Marie-Louise Boender van Boender Fitness, Anja Verhagen van Roseeke Lekker Lekker, Rudy van der Plas van de Red River Band en Vincent Baaijens van dweilorkest Eschdweil.

FOTO BOVEN: Hans van Erp van Dierenspeciaalzaak Boxtel (links) en Marc van den Biggelaar van de DA-drogist showen enkele dansmoves die ze tijdens Denziz with the Stars aan het publiek tonen. Marion Veenstra geeft hen de nodige begeleiding. (Foto: Peter de Koning).


Weinig aanloop in eerste editie van cultuurcafé

LINDA VAN DE WIEL

De belangstelling voor het eerste cultuurcafé in gemeenschapshuis De Rots in Boxtel was gering. Ondanks de goede voorbereiding van een vijftal studenten van de opleiding Social Work van Avans Hogeschool, wisten Boxtelaren en statushouders elkaar maandagavond nog niet te vinden.

De opdracht voor Milou van den Hoven (20), Merel Haarbosch (20), Ellen Barten (19), Annemiek Verstijnen (22) en Amber van der Ark (22) is het opzetten van een ontmoetingsmoment tussen Boxtelaren en statushouders. De studenten doen dit in samenwerking met de Boxtelse welzijnsorganisatie ContourdeTwern en verspreidden als voorbereiding liefst duizend flyers en posters.

Hoewel de eerste editie niet volgens verwachting verliep, gaat het vijftal door met het organiseren van bijeenkomsten. Milou: ,,Het cultuurcafé vindt elke twee weken op maandagavond plaats, in ieder geval tot het einde van het schooljaar. Daarna bekijken we of de organisatie overgedragen kan worden aan een volgende projectgroep van onze opleiding óf dat Bureau Nieuwkomers de bijeenkomst gaat organiseren."

Wethouder Marusjka Lestrade wist het gemeenschapshuis wél te vinden. ,,Ik vind het heel goed dat dit initiatief is opgepakt door deze studenten. Ik hoop dat het project goed gaat lopen", vertelt ze.

In het cultuurcafé is ruimte voor een kop koffie, een praatje en een spelletje. Het volgende cultuurcafé vindt plaats op maandag 11 februari van 19.00 tot 21.00 uur, opnieuw in De Rots.