Afbeelding
Foto:

OPPERMACHTIG IN HOGERE GEWICHTSKLASSE

Keira Kreijveld eindigt bovenaan in Groesbeek

Keira Kreijveld, lid van Judo Club Liempde, kwam zondag uit op het breedtesporttoernooi in Groesbeek. Ze zegevierde met glans, zelfs in een hogere gewichtsklasse.

Bij aankomst bleken in Groesbeek te weinig ervaren judoka's in Kreijvelds gewichtsklasse (tot 48 kilo) deel te nemen. In overleg met de organisatie werd besloten de Liempdse in de klasse tot 52 kilo in te delen. Daarin deed Kreijveld het erg goed. De eerste partij won ze met een ippon. Dat gold ook voor haar tweede wedstrijd. Daarin kwam ze tot ippon door een wazari te scoren voor een overname en meteen daarop een houdgreep te laten volgen. Kreijveld besliste haar derde partij met een verwurging. Weer een ippon.

De laatste partij was de spannendste van de hele poule, de strijd ging gelijk op en na drie minuten van aanvallen was er nog geen beslissing. Dan telt de gouden score: wie als eerste een punt maakt, wint de wedstrijd. Na wederom drie minuten nam de Liempdse judoka haar tegenstandster in een houdgreep en won zodoende de partij.

FOTO ONDER: Keira Kreijveld op de hoogste trede van het erepodium. (Foto: familie Kreijveld).


Liempdse judoka's aan de lopende band op de mat

De judoka's van Judo Club Liempde hadden het druk vorige week. Ze judoden voor een hogere band of slip, stonden op de mat voor de Brabantse competitie en namen deel aan een nationaal toernooi in Gemert.

Maar liefst vijftig judoka's deden woensdag en donderdag hun examen voor een hogere band of slip. Onder toeziend oog van sensei Hans de Reuver slaagde iedereen.

Op het 35e open nationaal judotoernooi JJC Gemert debuteerde Jop van de Ven uit Oirschot, die zijn eerste partij won met een houdgreep. Tijdens zijn tweede partij moest de judoka zijn meerdere bekennen in zijn tegenstander, waardoor hij in de verliezersronde terecht kwam. Van de Ven won zijn derde partij met tactisch judospel door middel van een zogenaamde golden score, waardoor hij mocht strijden om de derde plaats. Ondanks een spannende partij behaalde de sporter uit Oirschot geen brons: zijn tegenstander was technisch al wat vaardiger en wist hem met een knappe omkeertechniek in een houdgreep te krijgen.

JUDO CUP

De competitie om de Judo Cup Brabant telde zaterdag veertien deelnemers. Ties Verhagen en Van de Ven zaten samen in een poule van drie judoka's en stonden daarom twee keer tegenover elkaar. De twee vechtsporters waren erg aan elkaar gewaagd, maar Verhagen won uiteindelijk toch allebei de partijen.

UITSLAGEN COMPETITIE:

Eerste plaats: Ties Verhagen, Mike van der Mijden, Desmond Tops.

Tweede plaats: Jop van de Ven, Anouk van der Mijden, Cas de Wit.

Derde plaats: Pim de Wit, Annabel Loman.

Vierde plaats: Nelson Tops, Lukas Said, Bas Daverveld, Bram van Oorschot, Mees Koster, Odin van Hedel.


COMSCHE HOEVE 1 KOERST AF OP EINDZEGE

BBB-competitie kabbelt voort

Dat vorige week maandag in café 't Geveltje Uit de Kom niet tegen een zeer grote nederlaag aan liep is enkel en alleen te danken aan Henk Spooren, die aan het begin van de avond al een sublieme partij driebanden op tafel legde en met 12-3 in zestien beurten won van Hans de Bresser van De Amateur 2.

Alle andere wedstrijden werden gewonnen door de thuisclub en zo werd het uiteindelijk 37-37. In de slotronde zal Uit de Kom alleen met wat briljanter spel de derde plaats kunnen behouden en aan de tweede plaats hoeft vooralsnog niet gedacht te worden.

Op donderdag in De Postiljon speelde Wim van Eijndhoven namens 't Krijtje een heel fraaie partij libre tegen Toon van Houtum van Het Groene Laken 1. Van Eijndhoven had maar twaalf beurten nodig en behaalde zodoende een schitterend gemiddelde van 3.76 caramboles. Overigens was dit wel de enige match die 't Krijtje wist te winnen. Voor de bezoekers haalden Bart Wellerd, Luc Halewijn en Henny van Houtum de winstpunten binnen. Aan het einde van de avond was de stand 34-39.

SLACHTBANK

In De Kroeg speelde donderdag Kees Karssemakers namens Het Groene Laken 2 de beste driebandenwedstrijd van de hele competitie. In twaalf beurten en met een gemiddelde van 0.75 leidde hij tegenstander Lothar Griebe naar de slachtbank. Hoe dramatisch het allemaal was, laat zich het best afleiden aan de stand aan het slot: 12-3. Bij de thuisclub deed overigens ook Wilma Kelders geducht van zich spreken door twee partijen te spelen. Die tegen Jos Leijten wist ze in 21 beurten gemakkelijk te winnen, maar de wedstrijd tegen diens zoon Pascal werd haar toch wel wat te zwaar vanwege de extra handicap van vijf caramboles. Henk van de Pas was de enige speler van De Comsche Hoeve 2 die voluit twaalf punten liet aantekenen en daardoor was de uitslag 41-34.

Op vrijdag in etablissement De Comsche Hoeve schraapte de koploper op zeer relaxte wijze zijn wedstrijdpunten bijeen. De wedkamp in het driebanden werd met veertig beurten net niet afgebroken, maar leverde nog wel tien punten op. Er werden ook nog twee partijen met negen tegen tien, en dus minimaal, verloren. Alleen Cor van der Steen maakte zijn match netjes in vijfentwintig beurten uit. Dat leverde als uitslag op: De Comsche Hoeve 1 - De Amateur 1 40-33. Maar wat geeft het allemaal, want dinsdag speelt De Comsche Hoeve 1 al zijn laatste wedstrijd en wordt dan zeker kampioen.

Over twee weken gaat de individuele competitie van start. Op vier verschillende locaties strijden de deelnemers dan om het kampioenschap libre van 2019 van de Boxtelse Biljart Bond.

Stand na dertien ronden

De Comsche Hoeve 1, 529 punten; De Comsche Hoeve 2, 495; Uit de Kom, 484.


Oggelrevue

De kaartverkoop van de Oggelrevue in Esch gaat morgen, vrijdag 1 februari, van start. De koldershow zelf is donderdag 14, vrijdag 15 en zaterdag 16 februari te zien in dorpshuis De Es. De kaartverkoop vindt hier ook plaats. Vanaf 20.00 uur start de verkoop, de zaal is om 19.30 uur open. Tickets voor donderdag kosten vijf euro, voor de overige dagen acht euro.