EREDIVISIETEAM DELFT HET ONDERSPIT

Biljarters 't Ivoor maken geen schijn van kans

Het eredivisieteam van de Boxtelse biljartvereniging 't Ivoor wist ook in eigen huis tegen het sterke L&B ledermode geen potten te breken. De ontmoeting werd met 6-2 kansloos verloren. Alleen Marc Roofthooft wist een partij in zijn voordeel te beslechten tegen Gerwin Valentijn. Zowel Huub Wilkowski, Richard Berkelmans als Jack van Peer verloren. Die laatste stond in zijn wedstrijd in de 13e beurt nog ruim voor, maar door een ongekende serie van zijn tegenstander Peter de Backer delfde ook Van Peer het onderspit.

De teamnederlaag lag gezien de stand op de ranglijst in de lijn der verwachting. Zondag staat het eredivisieteam in Haarlo voor de uitwedstrijd tegen HCR Prinsen.

In de andere biljartcompetities presteerden de verschillende teams van 't Ivoor wisselvallig. Zo kreeg het eerste team van de avondcompetitie een flinke tik. De wedstrijd tegen Het Wapen van Liempde 1 werd fors verloren met 29-21. Alleen Fouad Hasbani won zijn partij tegen Leo van Hastenberg. Chris Fasseur en Peter van Giersbergen verloren. Team 2 bond nog wel Krijt Op Tijd 3 aan de zegekar (26-22) door winst van Peter Franken en Henk van Boxmeer. Maar team 3 en 4 verloren ruim van respectievelijk Royal Events Palace 2 en 4. Wim Bekkers redde de eer voor team 3 en Don van der Wiel bij team 4. Van der Wiel blonk wel uit door zijn te maken caramboles in slechts zeven beurten af te werken. Dat zorgde voor een formidabel moyenne van 28,57.

DRIEBANDEN

De driebanders van 't Ivoor wonnen op de kleine tafel met 22-28 van Pas Buiten. Patrick Sterrenburg en Cor van Beers, moyenne 0,758, wonnen voor dit team. Op de grote tafel ging de ploeg van de biljartvereniging echter ten onder tegen Net Mis uit Herpen. Leo van Westelaken redde voor Boxtel nog de eer, maar Louis van der Meijden en Bernhard Legierse verloren.

De driebanders van de dagcompetitie presteerden net zoals hun collega's in de avond: wisselvallig. Team 8 behaalde een overwinning op D'n Brouwer 1, waarbij Johan Beaard en Jan Tils beiden zorgden voor tien punten. André Vissers kwam slechts twee caramboles tekort. Team 9 verloor nipt van De Hazelaar 5 met 26-25. Richard van Pierlo was in dit duel de enige met winst voor 't Ivoor.

LIRBRECOMPETITIE

In de librecompetitie die overdag gespeeld wordt, won team 1 met 37-38 van De Vliedberg. Team 2 speelde gelijk tegen VAR 3. En team 3 wist het Het Hart van Brabant te verslaan met 36-34. Frans van de Bogaard en Fons Spoor schreven hier de partijen op hun naam. Team 4 scoorde het maximum van veertig punten, dat was voldoende voor de winst. Zowel Harrie van der Velden, Math Hendriks, Gerard Eijkemans als Ton Rooms wonnen hun partij. Als laatste leed team 5 een nederlaag, doordat alleen Henk van Boxmeer wist te winnen.


TAFELTENNISSERS HERVATTEN COMPETITIE

Horntreffers is nieuwe koploper van de BRTC

De tweede competitiehelft van de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie begon met drie in plaats van vier wedstrijden omdat het treffen tussen Taverbo-Sabo 4 en Rotsvast werd uitgesteld. De Horntreffers profiteerde bijna optimaal van deze situatie en nam de eerste positie op de ranglijst over van Taverbo-Sabo 4 dankzij een ruime zege (9-1) op Grand café Rembrandt.

Gerrie Hoenselaars voorkwam met winst op Ad van Weert dat De Horntreffers de maximale score van 10-0 behaalde. Wim van Aarle en Hans van Weert lieten zien de goede vorm van het meerkampentoernooi behouden te hebben. Ze wonnen hun drie enkelspelen. Ad van Weert wist niet alleen zijn twee overige enkelspelen te winnen maar won samen met broer Hans ook het dubbelspel. Voor Grand café Rembrandt wisten Arnold van der Heijde en Stephan Pennings het voorbeeld van Hoenselaars niet te volgen. Zij kwamen niet tot winst hoewel Pennings daar in zijn partij tegen Van Aarle dichtbij was en pas in de beslissende vijfde game de winst met 11-9 aan Van Aarle moest laten. Van der Heijde legde het in zijn partij tegen Ad van Weert in drie games met minimaal verschil af.

EERSTE ZEGE

Voor De Firma Fotografie en Taverbo-Sabo 1 was het zaak om in de strijd om het kampioenschap niet te ver achter te raken en ruimschoots te winnen van hun tegenstanders De Dommel en Taverbo-Sabo 3. Ze slaagden hier deels in. Voor De Dommel scoorden Ad de Man en Piet Wouters elk een punt tegen Nick van de Laak van De Firma Fotografie. Van de Laak wist op zijn beurt wel van Wim Jansen te winnen en behaalde daarmee zijn eerste zege van het seizoen. De winst van Wouters op Van de Laak was eveneens zijn eerste overwinning deze jaargang. Niet zo heel vreemd, Wouters speelde pas zijn derde partij van dit seizoen. Ook Stef Schellekens en Jordy van de Laak toonden dat ze hun vorm van de meerkampen hadden behouden. Ze sleepten de volle winst in hun enkelspelen in de wacht. Bovendien wisten de broers Van de Laak ook het dubbelspel naar zich toe te trekken. Voor Jansen zat er deze keer geen overwinning in. De match eindigde in 8-2 voor De Firma Fotografie.

HAKKEN

Ronald van Dael kwam als ongeslagen winnaar uit de meerkampen en wist die status in de wedstrijd tegen Taverbo-Sabo 3 te behouden. Zijn overwinning op Erwin Holowacki kwam echter met grote moeite tot stand. Van Dael won de vijfde en beslissende game met slechts twee punten verschil. Met de hakken over de sloot dus.

In de partijen tegen Henk IJsseldijk en Luc van der Schans kwam de winst voor Van Dael niet in gevaar. Holowacki en Luc van der Schans wisten wel elk een punt te scoren tegen Hans van Haaren en Frans van Dun maar ook hier viel de beslissing pas in de vijfde beslissende game. Van Haaren en Van Dun wonnen wel hun beide andere enkelspelen en Van Haaren was samen met Van Dael goed voor de winst in het dubbelspel. Eindstand 8-2 in het voordeel van Taverbo-Sabo 1.

TOPPER

Volgende week staat onder meer de tafeltennistopper tussen De Horntreffers en De Firma Fotografie op het programma. De uitslag zou wel eens bepalend kunnen zijn voor het verdere verloop van deze competitie. Ook in de onderste regionen is er een belangrijke wedstrijd: die tussen De Dommel en Rembrandt, de nummers laatst en voorlaatst op de ranglijst. Slechts één punt scheidt de onderaan bungelende twee tafeltennisteams en winst kan zorgen voor een stap naar boven.


LSV

SENIOREN

Programma zondag 3 februari

The White Boys 1 - LSV 1        14.30

Essche Boys 2 - LSV 2        10.30

LSV 3 - Wilhelmina B. 5        10.30