Afbeelding
Foto: Peter de Koning

LEIDENSE CLUBMANAGER IN NIEUWE 040FIT!

'Ik ben als trainer de stok achter de deur'

JULES HAMELEERS

Na lang onderhandelen heeft Aldi toch het 040Fit!-pand aan de Fellenoord overgenomen. De Boxtelse sportschool is afgelopen week verhuisd naar de Duit: met een groter vloeroppervlak, meer apparaten én een nieuwe clubmanager. Kristel de Ruiter komt uit Leiden, woont in Veldhoven, maar is nu verzeild geraakt in Boxtel. ,,Ik heb het overzicht en zorg dat alles op rolletjes loopt, maar het allerliefste help ik nog steeds anderen."

De grotere ijzeren fitnessmachines en gewichten zijn goed op hun plek in het nieuwe, industrieel ogende onderkomen van de Boxtelse sportschool. De koffiemachine werkt nog niet naar behoren en in de zaal voor groepslessen wordt nog druk geklust, maar al met al is 040Fit! erop vooruit gegaan. De ruimte is groter, er zijn onder andere meer crosstrainers en er kan, in tegenstelling tot voorheen, na het sporten gedoucht worden. ,,Dat is wel echt een voordeel: dan kunnen mensen ook vóór hun werk komen sporten", vertelt De Ruiter. ,,Het was op de oude plek heel druk tijdens piekuren. Over het algemeen is in dit pand veel meer ruimte voor groei."

Waar 040Fit! voorheen dicht bij het centrum en aan de doorgaande weg lag, bevindt het zich nu op een kleinschalig bedrijventerrein aan de rand van Boxtel. De kersverse clubmanager ziet dit echter niet als een probleem. Afgelopen zomer ging HiPa Sports failliet; deze sportschool zat voorheen in het huidige pand van 040Fit!. ,,Nadat HiPa wegging, kwamen er veel mensen van deze kant van Boxtel naar ons toe. Ook zijn ze bezig met het bouwen van een nieuwe wijk achter ons. Ik zie deze locatie dus zeker niet als een nadeel", aldus De Ruiter.

BELASTINGADVISEUR

Als reactie op de vraag hoe ze in Brabant terecht is gekomen, moet De Ruiter lachen: ,,Voor de liefde", grinnikt ze. De clubmanager komt uit een sportieve familie: haar broer en vader zijn ook allebei sportfanaten. Zijzelf is al twaalf jaar dansdocent en is al lange tijd intensief bezig met fitness; sporten is echter niet altijd haar beroep geweest. ,,Tsja, dit wordt een mooi verhaal...", vertelt ze. ,,Ik ben opgeleid in de fiscale bedrijfseconomie. Ik ben vijf jaar belastingadviseur geweest." Maar op een bepaald moment had ze er genoeg van: ze miste het menselijke in haar baan. ,,In dat werk praat je met je computer".

De echte omslag kwam toen haar vader vijf jaar geleden overleed aan de spierziekte amyotrofische laterale sclerose (ALS). ,,Bij deze ziekte worden je spieren als het ware afgebroken", legt De Ruiter uit. ,,Als je heel sportief bent en je blijft gewoon op hetzelfde tempo doortrainen terwijl je ALS hebt, dan versnel je je die afbreuk alleen maar.'' Toen ze zag hoeveel de begeleiding tijdens het sporten voor haar zieke vader betekende, wist ze dat ze daar ook haar werk van wilde maken. ,,Ik heb al mensen geholpen die terugkwamen van een burn-out of herstellende waren van chemokuren. Ik vind het heel bijzonder om dan die toegevoegde waarde te zijn. De sporters doen het zelf, maar ik ben dan de stok achter de deur."

WARM GEVOEL

De Ruiter vindt het bijzonder dat ze haar twee opleidingen kan combineren in haar huidige baan. ,,En het is echt heel fijn hier bij 040Fit!", vertelt ze. ,,Er is zo'n warm gevoel onder collega's en met de leden. Mijn werk voelt niet meer als een verplichting, ik verheug me elke ochtend ernaartoe te gaan." Zelf sport de clubmanager ook fanatiek. Ze traint minimaal drie à vier keer in de week, loopt hard en heeft een eigen studio op zolder. ,,Ook obstacle runs vind ik super, ik houd ervan nieuwe dingen te proberen. Sporten was altijd en is nog steeds mijn passie", aldus De Ruiter.

FOTO ONDER: Kristel de Ruiter uit Leiden is de clubmanager op de nieuwe locatie van 040Fit!. Ze was eerst belastingadviseur, maar heeft in de sportschool van haar passie haar werk gemaakt. (Foto: Peter de Koning).


NIEUWE NAAM WORDT IN APRIL BEKEND

Fusie Sint-Joseph en Kleine Meierij mag door

De woonstichtingen Sint-Joseph (Boxtel) en de Kleine Meierij (Rosmalen) mogen van de Autoriteit woningcorporaties (Aw) fuseren. Die goedkeuring kwam deze week, waardoor per 1 juli van dit jaar de samenvoeging officieel een feit wordt.

Het fiat van de Aw betekent dat de twee


lokale organisaties één nieuwe corporatie vormen 'met een breed woningaanbod en een breed dienstenpakket', zoals Sint-Joseph meldt.

De Aw oordeelt dat de fusie in het belang van de volkshuisvesting is. ,,Beide organisaties zijn werkzaam in dezelfde woningmarktregio, de financiële continuïteit is voldoende gewaarborgd en de lokale binding wordt behouden. Aan dat laatste wordt veel waarde gehecht, want de capaciteit wordt ingezet om zichtbaar te zijn in de wijken en er wordt gestuurd op de tevredenheid van de huurder en de klanten", valt in de toelichting te lezen.

MEEDENKEN

Directeur-bestuurder Rob Dekker van de Boxtelse woonstichting gaf eerder al aan dat de nieuwe naam van gefuseerde corporaties ergens in april bekend wordt gemaakt. ,,Dat is nodig om alle systemen op de achtergrond vast goed op elkaar aan te laten sluiten", gaf hij aan. De medewerkers en enkele huurders is gevraagd om mee te denken over de nieuwe benaming.

Sint-Joseph viert in de eerste helft van het jaar het 100-jarig bestaansjubileum. Ook de partnerorganisatie Kleine Meierij viert feest, zij bestaat namelijk een halve eeuw. Samen bezitten de twee partners straks ruim 7.500 woningen.

Afbeelding
Afbeelding