Afbeelding
Foto: Bouwkunst Architecten

UITSLUITEND WONINGEN IN VROEGERE HEILIG HARTKERK

Horeca in Sacre Coeur van de baan

In de voormalige Heilig Hartkerk worden alleen woningen gerealiseerd. Het plan om er ook een lunchroom te vestigen, blijkt onhaalbaar. Dat meldt de Waalrese zakenman Michel de Groot. Samen met zijn partner Melanie Huijberts kocht hij de neogotische monument aan de Baroniestraat in Boxtel in de zomer van 2016.

HENK VAN WEERT

Aanvankelijk had het koppel plannen om het voormalige godshuis, dat werd omgedoopt tot Sacre Coeur, te verbouwen tot evenementen- en congreszaal. Dat idee verdween al eerder van tafel. Eind november 2017 lag er een nieuw voorstel dat voorzag in de bouw van een lunchroom en tien appartementen. Maar ook die optie blijkt onhaalbaar, zo laten De Groot en Huijberts in een nieuwsbrief aan omwonenden weten. In een toelichting vertelde hij maandag dat het niet mogelijk is een goed verdienmodel te vinden voor een horecafunctie in Sacre Coeur. Daarom is dit onderdeel uit de plannen geschrapt. Een verdienmodel is volgens De Groot nu eenmaal nodig voor de noodzakelijke restauratie van het rijksmonument dat in 1901 werd gebouwd.

MONUMENTENCOMMISSIE

In de nieuwe plannen is gekozen voor de realisatie van zestien appartementen, vier lofts, een stadsvilla én een gemeenschappelijke ruimte. Het plan wordt dinsdag 12 februari voorgelegd aan de gemeentelijke monumentencommissie. Vervolgens hopen de eigenaren in maart het vergunningstraject te starten; daar is een periode van een halfjaar mee gemoeid. ,,In het gunstigste geval kunnen we in november starten met bouwen", stelt De Groot. De bouw van de woningen zal ongeveer een jaar in beslag nemen, zo heeft de aannemer hem verzekerd. ,,Ik had gehoopt dat het vier maanden korter had gekund, maar helaas."

Via www.sacrecoeur.nl kunnen mensen door middel van een visuele 3D-presentatie digitaal een kijkje nemen in Sacre Coeur. Via de website is ook de voorinschrijving geopend voor de woningen.

AFBEELDING BOVEN: Impressie door Bouwkunst Architecten van een van de appartementen die in Sacre Coeur worden gerealiseerd.

Veganistisch benefietdiner levert 300 euro op

The Grazing Vegan en RawNeal Dance Studio hebben zaterdag 300 euro bijeengebracht voor het Sri Lanka Family-project. Eigenaren Soraya Nelis en Ranil van Peperstraten hielden daarvoor een benefietdiner voor dertig gasten.

De aanwezigen kregen een Sri Lankaans buffet van The Grazing Vegan voorgeschoteld in de studio van Van Peperstraten aan de Van Salmstraat 129. Het goede doel waarvoor zij bijeen kwamen, is een dna-bank zodat er een match gemaakt kan worden tussen Sri Lankaanse adoptiekinderen en hun biologische ouders.

Een gastspreker nam de aanwezigen mee in de problematiek rondom adoptie en wat daar in het verleden en in het heden bij misgaat. Ook vermaakte hij de gasten met een amuserend verhaal over de strijd tussen een vleesetende worst en een veganistische prei. Nelis: ,,De avond was een succes. We hebben veel goede reacties gehad en organiseren in de toekomst zeker nog een volgende editie."


Rondleidingen MuBo

Museum Boxtel (MuBo) houdt ook in 2019 rondleidingen op vaste zaterdagen over de geschiedenis van Boxtel. 16 februari staat de volgende excursie gepland tussen 14.00 en 15.30 uur. Deelname kost vijf euro, aanmelden kan via e-mail: info@muboboxtel.nl of 06-16 04 18 98.

Bewaarde Land zoekt vrijwilligers natuureducatie

Het landelijke programma Het Bewaarde Land van IVN Natuureducatie zoekt vrijwilligers in Boxtel. Tijdens deze activiteit brengen kinderen uit groep vijf en zes van het basisonderwijs drie dagen in drie weken door in de natuur. Zij worden begeleid door zogeheten wachters.

Komend voorjaar heeft Het Bewaarde Land meer aanmeldingen van scholen uit Boxtel dan ooit tevoren. Daarom zijn er nu extra vrijwilligers nodig als wachter. Op de Kampina komen kinderen op speelse manier in contact met de natuur: ze eten besjes en kruiden, leren plantennamen, zoeken beestjes en klimmen in bomen.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden als vrijwilliger. Donderdag 7 februari vindt er een informatieavond plaats van 19.30 tot 21.30 uur in brede school De Wilgenbroek, Dr. De Brouwerlaan 74 in Boxtel. Meer informatie of aanmelden: www.hetbewaardeland.nl of via Marion de Cocq, telefoon 06–57 20 46 91.


Cursus Engelse taal

Hobbycentrum Boxtel organiseert vanaf 19 februari iedere dinsdag een cursus Engels, bestaande uit twee series van tien lessen. Kosten bedragen 110 euro inclusief lesmateriaal. Meer informatie via e-mail: dijkshoornm@gmail.com. Aanmelden www.hobbycentrumboxtel.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Michel de Groot bouwt de voormalige Heilig Hartkerk om tot evenementencentrum Sacre Coeur. De uitreiking van de Boxtelse Ondernemers Trofee volgende week donderdag is de eerste openbare activiteit in het monumentale pand. (Foto: Peter de Koning).
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding