Afbeelding
Foto: Peter de Koning

SCHOOL AAN BURGAKKER ONTVANGT AANKOMENDE STUDENTEN

Open dag SintLucas, een expositie...

Wie de open dag van mbo-school SintLucas in Boxtel bezoekt, waant zich af en toe meer op een expositie dan in een onderwijsinstituut. Dat was ook zaterdag weer het geval. Vanuit de wijde omgeving bezochten aanstaande studenten, al dan niet met hun ouders of verzorgers, de gebouwen aan de Burgakker waar tal van creatieve opleidingen worden verzorgd.

SintLucas heeft een naam hoog te houden als het gaat om het opleiden van jonge mensen die vorm willen geven aan het interieur van een winkel of bedrijf, maar ook aan decors of een buitenruimte. Daarnaast kunnen jongeren er verpakkingen, gebruiksvoorwerpen, meubelstukken of bijvoorbeeld lichtobjecten leren ontwerpen. Bovendien leren de studenten hoe media-uitingen die in hun ruimtelijk ontwerp kunnen worden toegepast.

LEVENSSCHOOL

In de voormalige Levensschool tegenover het hoofdgebouw aan de Burgakker kunnen ambachtelijke opleidingen op het gebied van glas, keramiek, leer en textiel worden gevolgd. In dat monumentale pand is ook de opleiding tot decoratie- en restauratieschilder gevestigd.

De open dag werd zaterdag door veel belangstellenden bezocht. Onder hen niet alleen geïnteresseerde jongeren die er mogelijk een studie willen volgen. Naar goede gewoonte kwamen ook tal van oud-docenten en -studenten een kijkje nemen.

FOTO ONDER: In de hal van de mbo-school SintLucas was tijdens de open dag een expositie met werkstukken van studenten te zien. (Foto: Peter de Koning).