Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

WANDELAARS OP PAD MET WSV DE KEISTAMPERS

Midwintertocht voert naar Scheeken

Jaarlijks zet de Boxtelse wandelsportvereniging De Keistampers diverse routes uit om mensen in beweging te krijgen en te laten genieten van Het Groene Woud rondom Boxtel. Een vast programmaonderdeel is de Midwintertocht. Deze keer staat die zondag 3 februari op de agenda.

Wandelaars die eropuit willen trekken kunnen zich komende zondag melden bij het Jacob-Roelandslyceum aan de Grote Beemd. De vertrektijd voor de routes van zeven en twaalf kilometer is bepaald tussen 09.00 en 13.00 uur. Wie twintig kilometer wil lopen, start tussen 08.00 en 12.00 uur De langste wandeltocht omvat een parkoers van dertig kilometer; mensen die hiervoor kiezen, dienen tussen 08.00 en 10.00 uur te zijn vertrokken, meldt secretaris Gerard Spijkers van De Keistampers.

Deelname aan de Midwintertocht kost twee euro per persoon voor mensen die zijn aangesloten bij een wandelbond; niet-leden betalen drie euro. Jeugdige deelnemers ontvangen een consumptiebon.

LIEMPDE EN BOSKANT

De wandeling voert ditmaal naar de dorpen Liempde en Boskant. Een groot gedeelte van de route gaat door natuurgebied De Scheeken waar veel reeën hun leefgebied hebben. Wandelaars zouden echter ook een edelhert tegen het lijf kunnen lopen; deze grote grazers zijn twee jaar geleden uitgezet door Het Brabants Landschap. Op het gebied van flora kunnen deelnemers aan de Midwintertocht onder meer de slanke sleutelbloem en bosanemoon aantreffen.

COULISSENLANDSCHAP

In de wandelroute zijn ook diverse dreven en wegen opgenomen die worden omzoomd door populieren. Deze bomen, die het voor de Meierij zo kenmerkende coulissenlandschap vormen, worden onder meer gebruikt door de nog overgebleven bedrijven van de ooit zo talrijke klompenindustrie.

FOTO BOVEN: Deelnemers aan de Midwintertocht van de Boxtelse wandelsportvereniging De Keistampers passeren de duiventoren in de Liempdse buurtschap Kasteren. (Foto: Albert Stolwijk, 2006).


Boxtel

Onbeperkt On Stage

Samen met mensen met een beperking die optreden als solist voeren leerlingen van de Gildenbondsharmonie komend weekeinde de jeugdprom Onbeperkt On Stage uit. Zaterdag 2 februari begint het concert in de Tijberzaal (Baanderherenweg 2) om 19.30 uur, zondag 3 februari om 14.00 uur. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn te koop bij Bloemsierkunst Marimba (Van Beekstraat), Sjiekkado (Breukelsestraat) en lunchroom Bij d'Ingens (Markt).