Afbeelding
Foto: Peter de Koning

MARC SCHOENMAKERS TRAPT AF IN HOFJE

Maandelijks wisselende
exposities VVV-kantoor

Achter het VVV-kantoor in het monumentale Hofje aan de Markt is deze week een expositieruimte ingericht. Daar stelt maandelijks een andere kunstenaar werken tentoon. Kunstschilder Marc Schoenmaker bijt morgen, vrijdag 1 februari, het spits af.

Eind vorig jaar verhuisde centrummanager Berry Dankers zijn kantoor van 't Hofje naar de bibliotheek en hierdoor kwam plek vrij in het uit 1646 stammende oudevrouwengasthuis. ,,Wat ga je dan doen met de vrijgekomen ruimte? Leeg laten staan is jammer", vindt Ruud van Casteren, coördinator van de Boxtelse VVV. Hij opperde het idee om iedere maand een Boxtelse kunstenaar de ruimte te bieden zijn kunst aan een breder publiek te tonen.

MUZIKANTEN

Marc Schoenmakers bijt morgen het spits af met zijn kleurrijke schilderijen. Hij stamt uit een muzikaal gezin en dat inspireerde hem tot een serie van wel vijftig doeken, waarvan er door de jaren heen al behoorlijk wat zijn verkocht. Schoenmakers, die ook jarenlang cartoons maakte voor deze krant, werkt met acrylverf op linnen of canvas en hanteert daarvoor kwasten en spatels. Zijn laatste werkstukken zijn licht figuratief en laten muzikanten en danseressen zien. ,,Mijn schilderijen kun je omschrijven als een krachtig opgezet lijnenspel in combinatie met felle kleuren waardoor de vrolijke figuren sterk naar voren komen", aldus de Boxtelse kunstenaar.

De opening van de expositie is morgen, vrijdag 1 februari. Publiek is dan van 19.00 tot 21.00 uur welkom in het rijksmonument aan de Markt. Ook tijdens de openingstijden van de VVV (zie www.beleefboxtel.nl) kunnen de kunstwerken worden bezichtigd. Het is nog niet bekend wie in maart gaat exposeren in 't Hofje. Suggesties daarvoor zijn welkom via e-mail: info@vvvboxtel.nl of telefoonnummer (0411) 68 54 43.

FOTO BOVEN: Kunstenaar Marc Schoenmakers tussen zijn kleurrijke schilderijen. (Foto: Peter de Koning, 2018).