Marianne van der Sloot is net als in 2015 lijsttrekker voor het CDA tijdens de verkiezingen voor Provinciale Staten. Die worden woensdag 20 maart gehouden. (Foto: Albert Stolwijk).
Marianne van der Sloot is net als in 2015 lijsttrekker voor het CDA tijdens de verkiezingen voor Provinciale Staten. Die worden woensdag 20 maart gehouden. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

MARIANNE VAN DER SLOOT BEREIDT ZICH VOOR OP VERKIEZINGEN

CDA Brabant kiest Liempde als decor

In maart gaat Nederland weer naar de stembus. Voor de verkiezingen voor Provinciale Staten, iets wat wordt gecombineerd met de verkiezing van een nieuw waterschapsbestuur. Marianne van der Sloot, lijsttrekker van het CDA in Noord-Brabant, koos haar geboortedorp Liempde als decor voor de opname van een campagnespotje.

Van der Sloot (36) is een van de vijftien lijsttrekkers waarvoor de provincie een filmpje laat opnemen. De in 's-Hertogenbosch woonachtige politica, die in Boxtel het Jacob-Roelandslyceum doorliep en later studeerde in Nijmegen, was al op jonge leeftijd geïnteresseerd in politiek. Niet voor niets werd ze als tiener secretaris van de eerste jeugdgemeenteraad van Boxtel.

Vorig jaar mei was Van der Sloot ook al op de plek waar nu werd gefilmd: de bakkerij van Jos en Ine van Eijndhoven aan de Barrierweg. Dat was naar aanleiding van publicaties in de media over de hoge cateringkosten in het provinciehuis. Daarbij zei ze dat Brabant bekend moest staan om zijn goede besluiten en niet om de worstenbroodjes. Daarop diende de Liempdse bakker van repliek en dat leidde weer tot een ontmoeting in zijn ambachtelijke bedrijf. Daarbij kaartte hij onder meer de problemen aan om de leefbaarheid van een klein dorp op peil te houden: (gebrek aan) woningbouw en detailhandel. Onderwerpen die het CDA graag provinciaal onder de aandacht brengt en dus werd Van der Sloot vrijdagochtend zowel op de stoep voor de bakkerswinkel als binnen geportretteerd.